Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Αλιβέρι η εκδήλωση για τις Σχολές Γονέων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στο Αλιβέρι η εκδήλωση για την εξέλιξη του έργου των Σχολών Γονέων στην Εύβοια από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, οι οποίες λειτούργησαν φέτος στο νομό μετά από συντονισμένες προσπάθειες του υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.

Στόχος του υφυπουργού είναι να δοθεί η δυνατότητα στους συμπολίτες μας να επωφεληθούν από το έργο αυτό, που στηρίζει και βελτιώνει τόσο την επικοινωνία των γονέων με τα παιδιά τους όσο τη συνεργασία των εκπαιδευτικών με τους μαθητές αλλά και τους γονείς. 

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν ομιλίες γονέων για τις βιωματικές εμπειρίες τους σε τμήματα των Σχολών Γονέων, ενώ ο υφυπουργός απηύθυνε χαιρετισμό, στο οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων: 



«Ανέκαθεν η ανατροφή ενός παιδιού, η σωστή ανάπτυξή του, η επικοινωνία γονέων-παιδιών και η διαμόρφωση μιας σχέσης εμπιστοσύνης ήταν μια πολύ σοβαρή και δύσκολη υπόθεση. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες, οι κοινωνικές αλλαγές, η ευρεία διάδοση του διαδικτύου που μεγαλώνει την απόσταση των παιδιών από γονείς που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες καθιστούν τις Σχολές Γονέων περισσότερο χρήσιμες. Σκοπός τους είναι να στηρίξουν τους γονείς, ώστε να ανταποκριθούν με επιτυχία στο δύσκολο και σύνθετο έργο τους και να προσφέρουν στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις σε θέματα επίλυσης συγκρούσεων και προβλημάτων συμπεριφοράς του παιδιού στο σχολείο».

Ο υφυπουργός στάθηκε στα οφέλη και τους στόχους του προγράμματος που είναι μεταξύ άλλων: 

Α) να βελτιωθεί η επικοινωνία στην οικογένεια 

Β) να γίνει κατανοητή η θέση των ατόμων τρίτης ηλικίας στην κοινωνία, την οικογένεια και τα κοινά 

Γ) να παρασχεθεί συμβουλευτική υποστήριξη και αγωγή υγείας στις οικογένειες των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, με ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση στη διασύνδεση αυτών των ομάδων με το χώρο της οικογένειας και με το εκπαιδευτικό σύστημα και

Δ) να ενημερωθούν και να υποστηριχθούν ψυχολογικά γονείς ατόμων με αναπηρίες



Τέλος, ανέφερε ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με αναπηρίες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας και ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...