Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

«Αλλιώς!» - Διαγράψτε τα ''ΘΑ''

Βάλε Τέλος στο Παλιό και Διέγραψε τα ''ΘΑ''
ΘΑ σας κάνουμε γήπεδα...  ΘΑ σας κάνουμε ΙΕΚ... ΘΑ σας βάλουμε λεωφορεία να σας μεταφέρουν... ΘΑ σας φτιάξουμε δρόμους... ΘΑ σε βάλω σε παιδικό σταθμό... ΘΑ σε κάνω δημοτικό αστυνόμο... ΘΑ σε βάλω στο Δήμο... ΘΑ με βρεις απέναντί σου... ΕΙΜΑΙ ο δικός σας άνθρωπος... ΕΙΜΑΙ ένας από εσάς ... ΕΙΜΑΙ ο Δήμαρχος των μεγάλων έργων... ΤΟ τηλέφωνο μου είναι 69......


Άμεση ανάγκη είναι να νοιώσει ξανά ο πολίτης ότι «Δήμος» είναι αυτός ο ίδιος. Ο Δήμος δεν είναι «μαγαζάκι» του Δημάρχου και των «δικών του» ανθρώπων, είναι ένας. Δήμος που όλοι οι πολίτες νιώθουν συμμέτοχοι και βοηθούν στην καθημερινή λειτουργία του. Για την επίτευξη του στόχου αυτού δεσμευόμαστε :

Δημοτικό συμβούλιο
• Το Δημοτικό συμβούλιο να μετατραπεί σε ένα αληθινά δημοκρατικό όργανο με την αξιοποίηση όλων των συμβούλων ανεξάρτητα με την παράταξη που έχουν εκλεγεί. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει, ο Δήμαρχος εκτελεί.
• Η έδρα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι στο Δημαρχείο της Καρύστου αλλά σε τακτά χρονικά διαστήματα θα συνεδριάζει και στις έδρες των πρώην Καποδιστριακών Δήμων.
• Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. θα αναμεταδίδονται δημόσια μέσω ραδιο φώνου και διαδικτύου.

Τοπικά Συμβούλια
• Τα τοπικά Συμβούλια να λειτουργούν με δικό τους πραγματικό σχεδιασμό και προϋπολογισμό, στη λογική της αυτοδιαχείρισης.

Λαϊκή Συμμετοχή – Διαβούλευση
• Ενεργοποίηση του θεσμού των λαϊκών συνελεύσεων και των δημοψηφισμάτων που προβλέπονται από το νόμο, ώστε όλοι να μετέχουν στη λήψη των αποφάσεων.
• Το Δημοτικό συμβούλιο να μην αποφασίζει ποτέ για σημαντικά θέματα, δίχως πρώτα τη διαβούλευση με τους πολίτες και τους συλλογικούς φορείς.
• Θεσπίζουμε την Ημέρα του Δημότη. Μια συγκεκριμένη μέρα την εβδομάδα, όποιος Δημότης το επιθυμεί, θα βλέπει το Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου, ώστε να καταθέτει τα αιτήματα του και τους προβληματισμούς του.

Νόμος «Καλλικράτης»
• Το άθλιο καθεστώς που επέβαλε ο «Καλλικράτης» πρέπει να αλλάξει.Έως ότου όμως κάτι τέτοιο επιτευχθεί κάτι τέτοιο, τα Δημοτικά διαμε ρίσματα θα λειτουργούν με πλήρη έλεγχο των δικών τους πόρων, του δικού τους τεχνικού προγράμματος και του δικού τους προϋπολογισμού.










ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΜΕ  «Αλλιώς!»
Συμμετοχική Δημοτική Κίνηση Δήμου Καρύστου

1 σχόλιο:

  1. Στα λόγια όλα είναι εύκολα, στην πράξη υπάρχει πρόβλημα. Και στην πράξη υπάρχει πρόβλημα όχι μόνο για τα ακατάσχετα ΘΑ αλλά και για τις υποσχέσεις για απόλυτο, αγνό ιδεαλισμό ενώ ξερουμε ότι το απόλυτο και το ιδανικό δεν υπάρχουν στην καθημερινή ζωή και στην φύση του ανθρώπου, επομένως είναι εξωπραγματικές υποσχέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...