Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ο Συμεών Κεδίκογλου ιδρύει Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων

Μετά το χρόνιο, από το 2002(!), αίτημα του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων για την ίδρυση και λειτουργία στο δήμο Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ο Συμεών Κεδίκογλου το κάνει πραγματικότητα με την απόφαση που υπέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα. Έτσι, ο δήμος Διρφύων Μεσσαπίων αποκτά το δικό του Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Ο Συμεών Κεδίκογλου, πιστεύοντας ότι ο συγκεκριμένος δήμος δικαιούται τη λειτουργία ενός τέτοιου κέντρου, με τα περιβαλλοντικά ζητήματα που έχει κατά καιρούς αντιμετωπίσει, επιτάχυνε στο μέτρο του δυνατού τη διαδικασία, ώστε τα αλλεπάλληλα αιτήματα του δήμου, το 2002, το 2003, το 2005, το 2008, να βρουν ανταπόκριση.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του δήμου Διρφύων και Μεσσαπίων θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη και στην τοπική κοινωνία, καθώς θα οργανώνει ημερίδες, συναντήσεις ευαισθητοποίησης και πολυήμερα συνέδρια, που θα επισκέπτονται μαθητές, εκπαιδευτικοί αλλά και ενήλικες στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης από όλη την Ελλάδα.

Το κέντρο θα ιδρυθεί ως υποστηρικτική δομή του Υ.ΠΑΙ.Θ στους μαθητές και εκπαιδευτικούς για τα θέματα του Περιβάλλοντος και την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, αλλά θα στοχεύει και στη σύνδεση με την τοπική κοινωνία για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως επίσης και σε δράσεις δια βίου μάθησης για την τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...