Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Aναφορά Βουλευτών ΚΚΕ για την πυρκαγια στο 1ο Δημοτικό σχολείο Κύμης

Αναφορά κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Χρήστος Κατσώτης την ανακοίνωση των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων 1ουΟ/Μ Δημοτικού Σχολείου &2ου2ΘΟ/Μ Νηπιαγωγείου Κύμης και 2ου Ο/Μ Δημοτικού Σχολείου & 1ου 2Θ Ο/Μ Νηπιαγωγείου Κύμης με την οποία ζητούν να προχωρήσει άμεσα η ανακατασκευή του διατηρητέου κτηρίου του 1ου Ο/Μ Δημοτικού Σχολείου και 2ου 2Θ Ο/Μ Νηπιαγωγείου Κύμης που καταστράφηκε ολοσχερώς από
πυρκαγιά

Οι καταθέτοντες βουλευτές 

Θανάσης Παφίλης
Γιάννης Γκιόκας 
Χρήστος Κατσώτης


Η ανακοίνωση:

ΘΕΜΑ: «Καταστροφή από πυρκαγιά του Διατηρητέου-Μνημείου 1ου Ο/Μ Δημοτικού Σχολείου και 2ου 2Θ Ο/Μ Νηπιαγωγείου Κύμης και η Φιλοξενία -Συστέγαση τους στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης». 

Ένα τραγικό γεγονός που εκτυλίχθηκε τηv Παρασκευή 4 Απριλίου στο 1ο Ο/Μ Δημοτικό Σχολείο Κύμης και στο 2ο 2Θ Ο/ΜΝηπιαγωγείο Κύμης συγκλόνισε την τοπική κοινωνία και μας συγκίνησε γιατί μέσα σε αυτά φυλάσσονταν τα όνειρα και οι ελπίδες τόσων γενιών. Ένα σχολείο μνημείο, ένα διατηρητέο κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς και άφησε όλους με μια πίκρα και την αίσθηση της απώλειας. Γονείς, κηδεμόνες και παιδιά έχουμε βρεθεί σε δύσκολη θέση. 

Για να μην χαθούν ώρες μαθήματος τα παιδιά μας και εμείς δεχτήκαμε την λύση να φιλοξενηθούμεως Δημοτικό στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης τις απογευματινές ώρεςκαι το Νηπιαγωγείο στο γραφείο των εκπαιδευτικών και την αποθήκη του 1ου 2Θ Ο/Μ Νηπιαγωγείου. Μια προσωρινή λύση η φιλοξενία, πουδεν καλύπτει τις ανάγκες τόσων παιδιών,παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και το σθένος των εκπαιδευτικών. 

Κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι αυτό το μέτρο το αποδεχόμαστε προσωρινά και μέχρι το πέρας της φετινής σχολικής χρονιάς. Είναι δύσκολο για τις οικογένειές μας η αλλαγή του ωραρίου. Ορισμένοι από εμάς θα αναγκαστούν ακόμη και να χάσουν ίσως και κάποια μεροκάματα, που τόσο αναγκαία είναι στην εποχή μας, με σκοπό να προσέχουν τα παιδιά τους το πρωί. 

Η καλύτερη λύση που μπορούμε να διακρίνουμε είναι η άμεση ανακατασκευή του ιστορικού σχολείου μας, εφόσον είναι δυνατόν από άποψη στατικότητας του κτιρίου. Μέχρι το Σεπτέμβρη πρέπει να βρεθεί λύση. Αυτή η λύση σίγουρα δεν μπορεί να είναι ούτε ή φιλοξενία ούτε ή συγχώνευση των δύο σχολείων. 

Η πολιτική του κλεισίματος και των συγχωνεύσεων των σχολείων του Υπουργείου Παιδείας είναι εντελώς εγκληματική για την εκπαίδευση των παιδιών. Η λογική να στοιβάζονται σαν σαρδέλες οι μαθητές για οικονομία, μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους. 

Η ανακατασκευή του σχολείου πρέπει να γίνει άμεσα και με πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η εκπαίδευση των μαθητών πρέπει να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Η λογική να ψάξουμε να βρούμε χρηματοδότες ή ακόμη και να αρχίσουμε να κάνουμε εράνους για να μαζέψουμε χρήματα είναι λάθος. Δεν μπορεί επίσης και αυτό το κόστος να φορτωθεί στις πλάτες μας. Τα τελευταία χρόνια με την κρίση, οι φόροι που πληρώνουμε έχουν πολλαπλασιαστεί και συγχρόνως οι παροχές από το κράτος έχουν ελαττωθεί δραματικά. 

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχουμε βάλει επανειλημμένα το χέρι στην τσέπη, δεν αντέχουμε άλλο οικονομικά. Με αυτή την έννοια διεκδικούμε και κονδύλι από τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου για καινούρια γραφική ύλη που είναι απαραίτητη για την απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου μας από εδώ και πέρα. 

Εμείς οι γονείς του 1ου Ο/Μ Δημοτικού Σχολείο Κύμης και του 2ου 2Θ Ο/Μ Νηπιαγωγείου Κύμης δηλώνουμε ότι δεν επαναπαυόμαστε και δεν εφησυχάζουμε. Θα επαγρυπνούμε και θα αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα των παιδιών μας για ένα αξιοπρεπές σχολείο με το πάθος και τη δύναμη που μας διακατέχει ως γονείς και πολίτες που επιθυμούν το καλό των παιδιών τους και της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η λύση αυτή είναι και θα παραμείνει προσωρινή, μέχρι να ανακατασκευαστεί το σχολείο μας. Η συνεχόμενη μετακύληση των ευθυνών της πολιτείας θα μας αναγκάσει να κλιμακώσουμε την στάση και την μορφή του αγώνα μας με κάθε μέσο ενόψει της διαφαινόμενης υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης που κυοφορείται. Άλλωστε αυτό το πρόβλημα δεν είναι μόνο των οικογενειών μας. 

Το συγκεκριμένο πρόβλημα αγγίζει όλη την περιοχή μας και είμαστε σίγουροι πως θα βρούμε συμπαραστάτες σε αυτόν τον αγώνα. 

Τα παιδιά μας είναι η ελπίδα μας. Είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Και σε αυτά θα δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. 

Γιατί μόνο αυτό τους ΑΞΙΖΕΙ. 
Σε κάθε περίπτωση έχουμε το αναφαίρετο δικαίωμα σαν γονείς και 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΓΡΑΠΤΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ 

Εκ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων & οι Γονείς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...