Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ο Δήμος Χαλκίδας εξαιρεί όσους έχουν εισόδημα έως 4.000€

Εξαιρούνται από το λογαριασμό του νερού, όσοι έχουν εισόδημα εως 4.000€, με την προϋπόθεση να είναι άνεργα όλα τα μέλη της οικογένειας που κατοικούν στο σπίτι. Εξαιρούνται από το λογαριασμού νερού όσοι έχουν εισόδημα έως 4.000€
Εξαιρούνται από το λογαριασμού νερού όσοι έχουν εισόδημα έως 4.000€

Ένα σημαντικό θέμα αναφορικά με τους άνεργους της Εύβοιας, που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, ήταν και το θέμα του νερού, ύστερα από παρέμβαση του κ.Γιώργου Βλαχογιώργου, στην οποία ζήτησε την εξαίρεση πληρωμής των ανέργων από τους λογαριασμούς του νερού.

Στο ζήτημα της εξαίρεσης από τον λογαριασμό του νερου, ο Δήμαρχος Χαλκίδας, κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης δήλωσε τα εξής: “Στη θητεία μου προχώρησα πέρα του νόμου και κατάφερα να απαλλάξωμεγάλες κατηγορίες συμπολιτών μας, μεταξύ αυτών οι πάσχοντες, οι πολύτεκνοι ακόμα και οι τρίτεκνοι να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη. Η ΔΕΥΑ Χαλκίδας είναι η μόνη εταιρεία ύδρευσης πανελλαδικά που εδώ και 7 χρόνια στη Χαλκίδα δεν έχει αυξήσει το νερό. Όμως στην προσπάθεια μου αυτή ήρθε η απάντηση από την αποκεντρωμένη διοίκηση ότι δεν είχα τη δυνατότητα αυτή. Ζήτησα από την ΚΕΔΕ να τροποποιηθεί ο κώδικας για δυνατότητα απαλλαγής και των ανέργων από τα τέλη του νερού αλλά δεν έγινε ποτέ η συζήτηση για τροποποίηση, άρα δεν μπορεί να γίνει εξαίρεση για τους ανέργους”.

Η τελευταία φράση του δημάρχου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Γιώργου Βλαχογιώργου ο οποίος διαμήνυσε τα ακόλουθα: “Αν δεν μπορούμε να εξαιρέσουμε τους ανέργους από τους λογαριασμούς του νερού λόγω θεσμικού πλαισίου, τότε ας παραιτηθούμε όλοι μας” για να του απαντήσει η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κ. Έλενα Βακά: “ Ο κ. Βλαχογιώργος έχει επιλεκτική μνήμη και οι εργαζόμενοι πρέπει να ακούσουν κάποια πράγματα που θα τους λύσουν τα χέρια, ότι εδώ σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, ψηφίσαμε για απαλλαγή από τα χρέη της ύδρευσης και δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ, όποιος έχει εισόδημα μέχρι 4.000€. Επειδή σήμερα εδώ μέσα είναι άνθρωποι που έχουν πάνω από ένα χρόνο απλήρωτοι, και έχουν μηδενικά εισοδήματα, τους παρακαλώ πολύ, να σπεύσουν να κάνουν αιτήσεις να υπαχθείτε σε αυτήν την κατηγορία για να εξαιρεθείτε από το νερό. Και σας παρακαλώ πολύ αυτές τις αιτήσεις να τις φέρετε οι ίδιοι στο γραφείο μου για να επισπεύσω τις διαδικασίες και να μη μας φάει η γραφειοκρατία και στον επόμενο λογαριασμό να μη σας χρεωθεί νερό”.

Σε επικοινωνία του Eviaportal με τη ΔΕΥΑΧ, πληροφορήθηκαμε ότι ισχύει αυτό το μέτρο με την προϋπόθεση όμως να είναι όλα τα μέλη της οικογένειας που κατοικούν στο σπίτι, άνεργα με εισόδημα έως 4.000€. Για να γίνει η απαλλαγή θα πρέπει να κατατεθούν τα εκκαθαριστικά όλων των μελών καθώς και οι κάρτες ανεργίας στην αρμόδια υπηρεσία, και έπειτα θα συγκληθεί συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει αν εγκρίνεται ή όχι η εξαίρεση από το λογαριασμό του νερού. Στη συνέχεια θα υπάρξει ενημέρωση του ενδιαφερόμενου για τις μετέπειτα ένεργειες
Κορίνα Γιαννάκη
eviaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...