Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Τα εξαπατημένα «βύσματα»

Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στο δημόσιο δύο τύποι «βυσμάτων» κατά κύριο λόγο. Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται άτομα ελαχίστων έως μηδαμινών προσόντων, που, έχοντας «μπάρμπα στην Κορώνη», κατάφεραν να καπαρώσουν μια καρέκλα και να πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν ή παρέχοντας κάποιες βασικές υπηρεσίες, οι οποίες ωστόσο δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τα χρήματα που λαμβάνουν.
Πρόκειται για τα χοντρά «βύσματα», που έχουν θέση στις περισσότερες περιπτώσεις εξασφαλισμένη και μάλλον δύσκολα θα επηρεαστούν από τις αλλαγές που προωθούνται. Στην παρούσα φάση τουλάχιστον.

Στον αντίποδα, έχουμε τα μικρού βεληνεκούς «βύσματα», που κατά την περίοδο των παχέων αγελάδων χάρισαν απλόχερα την ψήφο τους σε ένα από τα δυο μεγάλα κόμματα και κούνησαν με ενθουσιασμό σημαιάκια στις πλατείες, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα μια μόνιμη θέση στο δημόσιο, η οποία τους εξασφάλισε έναν σίγουρο μισθό, έναν γαλήνιο εργασιακό βίο και μια αξιοπρεπή ζωή. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται άτομα που διανύουν μια ιδιαιτέρως επίφοβη περίοδο, κατά την οποία η θέση τους τρίζει επικίνδυνα και το μέλλον τους μοιάζει αβέβαιο. Είναι άτομα που, ανεξαρτήτως προσόντων, έχουν θέσει ήδη σοβαρή υποψηφιότητα για έξοδο από τον εργασιακό παράδεισο του δημοσίου και το επαγγελματικό τους αύριο προδιαγράφεται ζοφερό.

Τη δεύτερη αυτή κατηγορία απαρτίζουν άτομα που καλώ και ως εξαπατημένα «βύσματα». Πρόκειται για ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που πίστεψαν τις υποσχέσεις για τη… σίγουρη θέση του δημοσίου, καταδίκασαν τη χώρα με την ψήφο τους με μόνο κριτήριο το συμφέρον τους και δεν τους ένοιαξε στιγμή για τα προβλήματα των συνανθρώπων τους. Έκλεισαν τα μάτια σε όλα τα παράλογα που έβλεπαν τριγύρω τους και με την αδιαφορία τους έσυραν γενιές ολόκληρες στην ανυπαρξία και την εξαθλίωση. Εξαιτίας της αφέλειας ή της κουτοπονηριάς τους, κέρδισαν επάξια τον τίτλο του «συνενόχου» στο έγκλημα που συντελείται από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και τώρα χτυπούν ή ετοιμάζονται να χτυπήσουν το κεφάλι τους στον τοίχο. Διότι η ώρα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το σκληρό πρόσωπο της ανεργίας δεν είναι καθόλου μακριά.

Κάποιοι ακόμη νομίζουν ότι δεν θα τους πάρει η… μπάλα. Εξακολουθούν να πιστεύουν εκείνους που σκάβουν το λάκκο, τους δήθεν «ευεργέτες» τους, και θεωρούν, οι ανυποψίαστοι, πως θα τη γλιτώσουν. Κούνια που τους κούναγε! Το «ξεσκαρτάρισμα» που θα λάβει χώρα το επόμενο διάστημα δεν θα έχει προηγούμενο και λογική. Ακόμη και για τους «τυχερούς» που θα παραμείνουν στο δημόσιο, το μέλλον δεν θα έχει καμιά σχέση με τα μεγαλεία τους παρελθόντος. Οι πραγματικά βολεμένοι του δημοσίου θα είναι πλέον λίγοι και εκλεκτοί. Διότι ο στόχος των εξουσιαστών επετεύχθη και οι υπόλοιποι είναι πλέον άχρηστοι για το σύστημα. Αν ακόμη δεν το αντιληφθήκατε, η χώρα πουλήθηκε, κυρίες και κύριοι! Καλά ξεμπερδέματα και καλό κουράγιο σε όλους… 
tempo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...