Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΟΝΝΕΔ: Έξι Προτάσεις για την λειτουργία των περιφερειακών οργανώσεων


Έξι  Προτάσεις για την λειτουργία των περιφερειακών οργανώσεων - Δέσμη προτάσεων με αφορμή τις εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ στις 26 Μαΐου
Έξι προτάσεις για την ενίσχυση των περιφερειακών οργανώσεων δημοσίευσε σήμερα με κείμενο του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:
«Σε μια περίοδο που πολλοί νέοι επιστρέφουν στον τόπο καταγωγής τους, είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσει ο καθένας με βάση τις γνώσεις του και την εμπειρία του, στην διεύρυνση των δραστηριοτήτων της οργάνωσής μας σε τοπικό επίπεδο. Η ΟΝΝΕΔ της γενιάς μας επιβάλλεται να είναι μια οργάνωση με έντονη πολιτική δραστηριότητα στις τοπικές κοινωνίες. Φυσικά κάτι τέτοιο προυποθέτει και την αναδιοργάνωση της δομής των τοπικών οργανώσεων.
Συνοπτικά οι προτάσεις: 
Δημιουργία θεματικών ενοτήτων σε κάθε Νομαρχιακή Επιτροπή. Ουσιαστικά, θα μεταφερθούν οι τομείς πολιτικής του Πολιτικού Συμβουλίου,στις νομαρχιακές επιτροπές. Ο επικεφαλής του κάθε τομέα θα συμμετέχει στην πανελλαδική Γραμματεία του αντίστοιχου τομέα του Πολιτικού Συμβουλίου, έχοντας τη δυνατότητα να μεταφέρει τις ανάγκες της περιοχής του στην κεντρική διοίκηση 
Εισαγωγή του κριτηρίου της εντοπιότητας στη σύνθεση των Νομαρχιακών Επιτροπών, προκειμένου να εξασφαλίζεται η προώθηση τοπικών ζητημάτων και να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό συγκερασμό πολιτικών θέσεων, μεταξύ των προερχόμενων από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της περιοχής αλλά και των μελών της ΟΝΝΕΔ που προέρχονται από τις τοπικές κοινωνίες.
Αναθεώρηση των Τοπικών Γραφείων στα πρότυπα του «Καλλικράτη» με ένα γραφείο σε κάθε «καλλικρατικό» Δήμο, με εξαίρεση Δήμους άνω των 50.000 κατοίκων όπου, έπειτα από έγκριση της Κεντρικής Διοίκησης, θα υπάρχει η δυνατότητα περισσότερων τοπικών γραφείων με βάση τις δημοτικές κοινότητες.
Σύνδεση των Τοπικών Γραφείων με τις θεματικές ενότητες κάθε Νομαρχιακής Επιτροπής, με στόχο την ενίσχυση των παρεμβάσεων σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών σε κάθε Δήμο.
Δημιουργία ειδικού βραχίονα για τη σύνδεση των στελεχών που ολοκληρώνουν την προσφορά τους στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και θέλουν να συνεχίσουν στην ΟΝΝΕΔ

Δημιουργία νέου ειδικού χώρου στην ιστοσελίδα της ΟΝΝΕΔ προκειμένου να προβάλλονται οι δράσεις των Νομαρχιακών Επιτροπών αλλά και απόψεις μελών μας για συγκεκριμένα θέματα πολιτικών προτάσεων
Οι περιφερειακές οργανώσεις είναι μια ευκαιρία για επιστροφή στις ρίζες μας. Η ΟΝΝΕΔ της γεννιάς μας είναι η ΟΝΝΕΔ των πολλών, των νέων εκείνων που υπηρετούν και δουλεύουν πάνω στις ιδέες που πρεσβεύει χρόνια τώρα η οργάνωση μας»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...