Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Κ.Μαρκόπουλος - Δεν χρειάζεται αντιρατσιστικός νόμος χρειάζεται σταθερότητα στο πολιτικό σύστημα

Ο βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος σε τηλεοπτική του εμφάνιση, στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ, εξέθεσε τις απόψεις του για το θέμα της ψήφισης του «αντιρατσιστικού» νόμου, την πορεία της κυβέρνησης και τις προσωπικές του πολιτικές επιλογές. Συγκεκριμένα ανέφερε:


Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ρατσισμός στην Ελλάδα. Είμαστε κατ΄ εξοχήν φιλελεύθερη χώρα. Μια χώρα η οποία χρόνια τώρα δέχεται ένα πολύ μεγάλο βάρος μεταναστών και λαθρομεταναστών και πρέπει να διακρίνουμε από όλες τις άλλες χώρες της
Ευρώπης, το πόσο φιλήσυχοι είναι οι Έλληνες απέναντι σε αυτούς, παρά το γεγονός ότι αισθάνονται πάρα πολύ άβολα. Έχουμε νόμους, αντιρατσιστικό νόμο από το 1979, και ένα εξαιρετικό, σαφές και φιλελεύθερο Σύνταγμα. Μεμονωμένα περιστατικά μπορεί να υπάρχουν αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτός ο τόπος έχει το μεγαλύτερο φόρτο λαθρομετανάστευσης από όλη την Ευρώπη και την καλύτερη συμπεριφορά.

Δεν πρέπει να διαλύσουμε τη συνοχή μας, την κοινωνική ή την πολιτική για να κατηγοριοποιηθούμε σε υπέρ ή κατά ενός ρατσισμού που κατά την εκτίμηση μου δεν υπάρχει.

Η άποψη και η θέση ενός βουλευτή δεν έχει πάντα συμφεντορολογικό κίνητρο.

Η χώρα δεν έχει τελειώσει με τους κινδύνους. Πρέπει η χώρα να μην θυσιάσει τις θυσίες των πολιτών. Πρέπει να συνεχιστεί αυτή η πορεία μετά την απόφαση των 53 δις του Δεκέμβρη του 2012 που για πρώτη φορά έβαλε σε κάποιο μονοπάτι την Ελλάδα.

Αν αυτή η κυβέρνηση χρειαστεί ψήφο εμπιστοσύνης θα την παράσχω.

Ο ίδιος κόσμος ο οποίος με ώθησε να μην ψηφίσω το μνημόνιο τώρα μου λέει ότι αυτή την ώρα οφείλω να βοηθήσω τη χώρα. Να είμαι λιγότερο αντιδραστικός και περισσότερο θετικός.



Αν το Μαξίμου πρέπει να κάνει μία στροφή είναι προς τα κοινωνικά ζητήματα. Πρέπει να ανακουφιστεί ο φτωχότερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...