Αποφάσεις, σε πρώτη ανάγνωση, για τα καθεστώτα καταβολής των άμεσων ενισχύσεων της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για το διάστημα 2014 – 2020, αναμένεται να λάβει το Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. που θα συνεδριάσει την Δευτέρα 22 Απριλίου.
Επίσης, οι υπουργοί αναμένεται να αποφασίσουν και για την κατανομή των κονδυλίων του Δεύτερου πυλώνα της ΚΑΠ, ο οποίος αγορά την Αγροτική Ανάπτυξη.
Αναλυτικότερα, το Συμβούλιο των υπουργών καλείται να αποφασίσει, σε πρώτη ανάγνωση, σχετικά με τις τέσσερις βασικές προτάσεις που έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους κανονισμούς στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της ΚΑΠ, και ειδικότερα:
Στην πρόταση κανονισμού για τη θέσπιση κανόνων για τις άμεσες ενισχύσεις στους αγρότες (δείτε εδώ).
Στην πρόταση κανονισμού για τη θέσπιση Κοινής Οργάνωσης των Αγορών στα
αγροτικά προϊόντα (δείτε εδώ ).
Στην πρόταση κανονισμού του Συμβουλίου για τη στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης (δείτε εδώ ).
Στην πρόταση οριζόντιου κανονισμού για τη χρηματοδότηση, τη διαχείριση και παρακολούθηση της ΚΑΠ ( δείτε εδώ ).
Σημειώνεται πως για το εν λόγω θέμα έχει υπάρξει ήδη μια γενική προσέγγιση στο αντίστοιχο Συμβούλιο της 18ης και 19ης Μαρτίου.
ΠΑΣΕΓΕΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου