Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, συζητήθηκε χθες στην ολομέλεια της Βουλής επίκαιρη επερώτηση της Δημοκρατικής Αριστεράς με θέμα , την λήψη έκτακτων μέτρων για την κάλυψη των ανέργων.
Ο Βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς στα πλαίσια της ερώτησης, παρουσίασε μια σειρά επιλογών για την χρηματοδότηση προτάσεων για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων που παραθέτουμε παρακάτω:
Χρηματοδότηση από την επιστροφή των τόκων των Ελληνικών ομολόγων που αναμένεται να πιστώσει η ΕΚΤ στην Ελλάδα, ύψους 555εκ ευρώ.
Αναπροσανατολισμό των πόρων του ΕΣΠΑ
Απόδοση εισφοράς αλληλεγγύης για τους ανέργους, στον ΟΑΕΔ ,ύψους 600εκ. ευρώ
Διοχέτευση εσόδων, από πρόστιμα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, στην ενίσχυση των φορέων για την ανεργία
Αύξηση της ποσόστωσης φόρου στα τυχερά παίγνια, στον ΟΠΑΠ και στα Κρατικά Λαχεία, που αποδίδεται για κοινωνική πρόνοια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου