Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς - Η Δωρεάν υγεία έχει καταργηθει


Χωρίς να ξεχνάμε την γενικότερη πολιτική στους τομείς υγείας και πρόνοιας, που κυριαρχείται από τις λογικές της εμπορευματοποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων και φυσικά την συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας. Την παράλληλη δραστηριοποίηση μεγάλων μονοπωλιακών σχηματισμών....... 

Χωρίς να λησμονούμε πως ή δωρεάν υγεία έχει καταργηθεί. Πως δεν υπάρχει δημόσιος τομέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και φυσικά πολιτική πρόληψης......... 

Χωρίς να παραγνωρίζουμε ή να υποτιμούμε τις δυσκολίες των ασφαλισμένων να
προμηθευτούν τα αναγκαία φάρμακα κάθε φορά......... 

Θεωρούμε σκόπιμο και αναγκαίο να επικεντρώσουμε σε ένα από τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της περιοχής μας. Πιο συγκεκριμένα θέλουμε να σταθούμε στο ζήτημα των εφημεριών .που δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες των περιστατικών, 24ωρες το 24ωρο. 

Πολλά από αυτά χρειάζεται να διακομιστούν από τα Κ.Υ στα νοσοκομεία της περιοχής για λόγους έλλειψης ειδικού γιατρού στην εφημερία τους. 

Αρκετά από αυτά χρειάζεται να διακομιστούν στην Λάρισα ή την Αθήνα, για λόγους έλλειψης ειδικού γιατρού στην εφημερία ή λόγω βλάβης κάποιου μηχανήματος. 

Το πρόβλημα οφείλεται σε έλλειψη γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και φυσικά οξύνεται όταν το κονδύλι που έρχεται από το Υπουργείο δεν μπορεί να καλύψει οικονομικά τις εφημερίες που πραγματοποιήθηκαν. 

Σε αυτή την βάση ζητάμε : 

1.Επείγουσα χρηματοδότηση των νοσοκομείων για να εξοφλήσουν όσα χρωστάνε σε γιατρούς για εφημερίες και σε νοσηλευτικούς λόγω των εξαιρέσιμων . 

2.Επείγουσα χρηματοδότηση της συντήρησης των μηχανημάτων κάθε νοσοκομείου και Κ.Υ. 

Ζητάμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση σε αυτή την κατεύθυνση. 

Καλούμε τον λαό της περιοχής να δραστηριοποιηθεί και να απαιτήσει όσα του ανήκουν και δικαιούται. Με πρώτο το δικαίωμα στη ζωή. 

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ 

ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 

ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ) 

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...