Αλβανός γειτόνάς της, ηλικίας 24 χρόνων είναι ο δράστης της δολοφονίας
Εξιχνιάσθηκε η δολοφονία της 80χρονης απο την Ιστιαία, ένα γεγονός που την περασμένη Τετάρτη συγκλόνισε ολόκληρη τη τοπική κοινωνία τηςβόρειας Εύβοιας. Δράστης είναι ένας 24χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής που ήταν γείτονας του θύματος. Ο δράστης συνελήφθη χθες και ομολόγησε την πράξη του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές σημαντικό ρόλο και βοήθεια στο αστυνομικό έργο για τη σύλληψη και ομολογία του δράστη έπαιξαν οι γονείς που δεν έχουν ποτέ απασχολήσει με τη ζωή τους την αστυνομία. Για το θέμα δόθηκε συνέντευξη τύπου στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας και εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση η οποία περιγράφει αναλυτικά και το χρονικό του εγκλήματος.
Εξιχνιάσθηκε άμεσα η ανθρωποκτονία 80χρονης ημεδαπής, που είχε γίνει προ πενθημέρου εντός της οικίας της, στην Ιστιαία Ευβοίας
Δράστης είναι ένας 24χρονος αλλοδαπός, γείτονας του θύματος, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι και ομολόγησε την πράξη του
Η ανθρωποκτονία έγινε με γεωργικό εργαλείο (κασμά) και με κίνητρο τη ληστεία
Στη κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το όπλο του εγκλήματος, ρούχα και υποδήματα που φορούσε την συγκεκριμένη ημέρα, στα οποία βρέθηκαν ίχνη αίματος
Εξιχνιάσθηκε άμεσα, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, η ανθρωποκτονία που έγινε προ πενθημέρου με θύμα μία 80χρονη ημεδαπή μέσα στην οικία της, στην Ιστιαία Ευβοίας (σχετικό το από 14-02-2013 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).
Στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθη χθες (17-02-2013) το μεσημέρι στην Ιστιαία, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, γείτονας της θανούσας, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παράβασης νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.
Ειδικότερα, η ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή την 13-02-2013 το μεσημέρι μέσα στο υπνοδωμάτιο της οικίας της και όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς, έφερε εμφανή χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ βρέθηκαν ίχνη αίματος πάνω στο κρεβάτι και στους τοίχους του υπνοδωματίου.
Οι αστυνομικές Αρχές, με συστηματική και μεθοδική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε κατάλληλη συλλογή, αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων και ενδείξεων, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία ταυτότητας του νεαρού αλλοδαπού δράστη, ο οποίος διέπραξε την ανθρωποκτονία με κίνητρο τη ληστεία.
Αναλυτικότερα, περίπου στις 04:00΄τα ξημερώματα της 13-02-2013 ο δράστης εισήλθε στην οικία της 80χρονης, παραβιάζοντας παράθυρο της κεντρικής εισόδου, προκειμένου να αφαιρέσει χρήματα για να προμηθευτεί ναρκωτικά σκευάσματα (είναι χρόνιος χρήστης ναρκωτικών ουσιών).
Ο 24χρονος έγινε όμως αντιληπτός από την ηλικιωμένη γυναίκα και επειδή τον αναγνώρισε, της επιτέθηκε με γεωργικό εργαλείο (κασμά) που κρατούσε στα χέρια του και της κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θανάσιμος τραυματισμός της.
Ακολούθως ερεύνησε τους εσωτερικούς χώρους της οικίας, χωρίς τελικά να μπορέσει να βρει και να αφαιρέσει οτιδήποτε και στη συνέχεια χρησιμοποίησε πετσέτα και σύρμα καθαρισμού μαγειρικών σκευών, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη αίματος από τον κασμά και τα αποτυπώματά του από τον χώρο του εγκλήματος.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
Το όπλο του εγκλήματος (κασμάς).
Ένα παντελόνι φόρμας, ένα μπουφάν, ένας μάλλινος σκούφος και ένα ζεύγος αθλητικών υποδημάτων που φορούσε ο δράστης κατά τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας. Σημειώνεται ότι στο παντελόνι βρέθηκαν κηλίδες αίματος.
Μία πετσέτα και ένα τεμάχιο σύρματος καθαρισμού μαγειρικών σκευών, που ο δράστης χρησιμοποίησε για να εξαφανίσει τα στοιχεία που τον ενοχοποιούσαν.
Ένα πτυσσόμενο μαχαίρι και τρία ναρκωτικά δισκία.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
http://eleutherifoni.blogspot.gr

Κι όμως δεν είναι όπως η Αστυνομία παρουσιάζει την οικογένεια του δολοφόνου. Πρόκειται για μια οικογένεια που ιδιαιτέρως έχει ενοχλήσει και ενοχλεί τη γειτονιά αλλά λόγω του φόβου των γειτόνων και των διασυνδέσεων της οικογένειας του δολοφόνου ακόμη και με τις Αρχές της Ιστιαίας, κανείς δεν τολμά να μιλήσει. Είναι ντροπή να δίνονται τα εύσημα σε ανθρώπους που ταλαιπωρούν με την παρουσία τους την Ιστιαία. Η Αστυνομία δεν χρειάζεται καν να το ψάξει γιατί τα γνωρίζει...
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σε βοηθήσει η Αστυνομία αν έχεις πρόβλημα με αλλοδαπούς, όσο σοβαρό και να' ναι. Σε αφήνει να καταστραφεί η ζωή σου. Κι αν εξιχνιάζει τις δολοφονίες (όποιες εξιχνιάζει) είναι ακριβώς επειδή λόγω επανειλημμένων παραπόνων των ημεδαπών ξέρει πλέον πού να στραφεί. Όχι πως είναι σαϊνια δηλαδή ή ενδιαφέρονται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑίσχος. Δεν είναι χώρα αυτή, είναι κρυφό Άουσβιτς. Με ες-ες τους αριστερούς αντιναζί!!
Ιλαροτραγωδία.
Πριν μερικές μέρες γίναμε μάρτυρες του στυγνού εγκλήματος που έγινε στην μέχρι τώρα φιλήσυχη Κωμόπολη της Ιστιαίας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘύμα μία εξαιρετική γυναίκα,;Eνας ήσυχος άνθρωπος,μια ηλικιωμένη με κινητικά προβλήματα.
Ο δράστης εντοπίστηκε πολύ γρήγορα χάρη στις άμεσες ενέργειες της Αστυνομίας.
Αλβανός τοξικομανής άμεσος γείτονας της εκλιπούσης.
Τους χώριζε μια αυλή.
Τον ήξερε από παιδί,κάθε μέρα αντάλλασσαν μία καλημέρα,για πάνω από δέκα χρόνια.
Από αυτό το παιδί βρήκε τραγικό τέλος. Ένα τέλος που δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται δολοφονία στη μικρή κωμόπολη -στα χωριά μας, είναι όμως η πρώτη φορά που γίνεται με κίνητρο τη ληστεία.
Απο εδώ και πέρα ξεκινάει ένα άλλο θέμα:
Η προβολή από την τοπική εφημερίδα ''χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες και πηχιαίους τίτλους''-όπως σε προηγούμενη υπόθεση (τη γνωστή,πρό 2 ετών).
Μάλιστα στο δεύτερο φύλλο υπήρχαν μόνο μερικές γραμμές-εσωτερικά,χωρις εξώφυλλα,κτλ,-όπως τότε...
Καθώς και μια τάση δικαιολόγησης του δράστη (τοξικομανής), όσο και της οικογένειας (που βεβαίως δεν φταίει σε τίποτα).
Γεννούνται λοιπόν τα εξής ερωτήματα:
1) Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην τοπική ενημέρωση;
2) Οι γονείς κάποιου που σκότωσε,σίγουρα ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ,Οι γονείς κάποιου που ΕΒΛΕΠΕ παιδοφιλικό υλικό ΦΤΑΙΝΕ;
3) Μπορεί μία φυλλάδα να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και να κατευθύνει τον όχλο σε πράξεις όπως:
Tη βεβήλωση Ιερών Ναών,σπασίματα τζαμιών,συνθήματα σε τοίχους.αλλά και πορείες μέσα στην Ιστιαία
Καθώς, ΕΚΤΕΝΕΣΤΑΤΑ ρεπορτάζ,με φύλλα που κυκλοφορούσαν ΕΚΤΑΚΤΩΣ,ως και μια(!) ημέρα νωρίτερα!!!
4) Αν όχι,γιατί τότε δεν οργανώθηκαν παρόμοιες πορείες-τόσο για το δράστη της δολοφονίας Όσο και για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού ΑΠΟ ΓΟΝΕΑ σε χωριό της περιοχής;