Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Σίμος Κεδίκογλου: Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται...

Την εκτίμηση ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση σε ό,τι αφορά στην κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά ότι «πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος».

Ο κ. Κεδίκογλου, μιλώντας στη ΝΕΤ, μια ημέρα μετά από την κυβερνητική απόφαση για επίταξη, ανέφερε ότι στο πλαίσιο του νόμου υπάρχουν ζητήματα που μπορούν να ρυθμιστούν σχετικά με κάποιες ειδικές κατηγορίες.

Επισήμανε ωστόσο ότι «διάλογος δεν μπορεί να γίνεται αδιαφορώντας για δικαστικές αποφάσεις και ταλαιπωρώντας το σύνολο του επιβατικού κοινού».

Κληθείς να σχολιάσει τις διαφωνίες που εξέφρασε η Δημοκρατική Αριστερά, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν κάποιες διαφορετικές προσεγγίσεις, οι οποίες, όπως είπε, είναι φυσικό να συμβαίνουν σε κάθε συνασπισμό.

Τόνισε όμως ότι η κυβέρνηση είναι ενιαία και ότι η πολιτική που ακολουθείται είναι η μόνη που θα επιτρέψει να σταθεί η χώρα όρθια.

Αργότερα, μιλώντας στο Mega για το ίδιο θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε αναφερόμενους στους απεργούς, ότι «αυταρχισμός είναι να γράφεις στα παπούτσια σου τις δικαστικές αποφάσεις», ενώ ερωτηθείς γιατί η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε τόσο δραστικές λύσεις π.χ. και στην απεργία των δικαστικών, ο Σ. Κεδίκογλου τόνισε δεν είναι ίδιες οι άμεσες συνέπειες στην κοινωνία στις δυο περιπτώσεις.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έδρασε νύχτα ως κοινοβουλευτική χούντα με μεθόδους στρατιωτικού νόμου» σχετικά με την επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του μετρό.

Ο κ. Λαφαζάνης, σε δηλώσεις του από το αμαξοστάσιο του μετρό, πρόσθεσε ότι «τα ΜΑΤ μπήκαν σαν κλέφτες σπάζοντας την πόρτα του αμαξοστασίου του μετρό. Εδώ έχουν επιβάλλει στην ουσία μια δικτατορία. Με δικτατορίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η απεργία στα ΜΜΜ μπορεί να γίνει η «σπίθα για να ανάψει μια μεγάλη εξεγερτική φωτιά η οποία θα ανατρέψει μια κυβέρνηση που οδηγεί τον τόπο κατευθείαν στην καταστροφή».

Ως μέτρο ακραίο και αντιδημοκρατικό χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, την επίταξη των εργαζομένων στο μετρό.

Ο κ. Παναγόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ είπε ότι «η εργασία δεν πρέπει να μπαίνει σε διαφήμιση. Όταν μια επιχείρηση που μπαίνει στο δημόσιο δεν είναι ελλειμματική γιατί πρέπει να μπαίνει μαχαίρι στο μισθό τους;» και ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική αυτή πολιτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...