Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Κτηματολόγιο: "Μποναμάς" για 2 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων


Τουλάχιστον 360 εκατομμύρια ευρώ θα ζητηθούν απο πάνω απο 2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων μέσα στο επόμενο διάστημα. Πρόκειται για χρήματα που οι πολίτες "χρωστάνε" στο Κτηματολόγιο στο οποίο η κυβέρνηση τοποθετεί νέο πρόεδρο εντός της εβδομάδας με εντολή να βρει τρόπους είσπραξης αυτών των χρημάτων.


Η κυβέρνηση αποφάσισε την αλλαγή της διοίκησης της Κτηματολόγιο "χρεώνοντας" στην απερχόμενη, συμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός οτι την τελευταία τριετία δεν εισπράχθηκαν όπως προβλεπόταν απο το νόμο τα τέλη των πρώτων πιλοτικών προγραμμάτων κτηματογράφησης που έγιναν στα τέλη της δεκαετίας του 90 σε 370 περίπου περιοχές της χώρας άλλα και το δεύτερο σκέλος του κτηματοσήμου απο όσους κτηματογραφήθηκαν με τον νόμο Σουφλιά το 2008 στις αστικές περιοχές της χώρας.

Απο τα πρώτα προγράμματα, τα οποία έγιναν με κοινοτικά κονδύλια, δεν εισπράχθηκαν τέλη κτηματολογίου απο τους περίπου 1,5 εκατομμύριο δικαιούχους. Με τον νόμο του 2008, θα έπρεπε να εισπραχθούν κι αυτά προκειμένου να συνεχιστεί το Κτηματολόγιο με αυτοχρηματοδότηση. Τα τέλη αυτά υπολογίζονται συνολικά σε περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ.
imerisia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...