Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Συγκέντρωση ΚΚΕ στη Θήβα


Συγκέντρωση πραγματοποίησε την Πέμπτη 4.10.12 στη Θήβα το ΚΚΕ με ομιλητή τον Αντώνη Τουλουμάκο, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Χαλκίδας – Θήβας του Κόμματος. 
Αποσπάσματα από την χτεσινή ομιλία: 
«Αγαπητοί φίλοι και φίλες 
Με τις σημερινές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε όλες τις πόλεις της χώρας, κάνουμε μία πρώτη πολιτική παρέμβαση για να οργανωθεί η πάλη ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Για να σπάσει η μοιρολατρία, επειδή η μοιρολατρία είναι χρέος όλου του λαού να σπάσει

Αυτές τις μέρες κατατίθεται στη Βουλή το προσχεδίο του προϋπολογισμού για το 2013, στον οποίο περιέχεται μεγάλο μέρος των περικοπών που σχεδιάζονται για την επόμενη διετία σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, δαπάνες για Υγεία - Πρόνοια, βουλιάζοντας τη λαϊκή οικογένεια βαθύτερα στη φτώχεια. 

Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη έφτιαξε μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ, ντόπια και ξένα μονοπώλια, ένα ακόμα "μνημόνιο - φωτιά". 

Το νέο πακέτο των 13,5 δις δεν είναι για καμία εθνική οικονομία, για να σωθεί τάχα η Ελλάδα. 

Όπως και τα προηγούμενα μέτρα των 70 σχεδόν δις αλληθωρίζουν. Δεν πλήρωσαν όλοι για την κρίση. Αφού τάχα πρέπει να μειωθεί το χρέος, γιατί τότε πετσοκόβονται μισθοί και δικαιώματα στον ιδιωτικό τομέα; Είναι μέτρα ταξικά, που τα παίρνουν από τις τσέπες των πολλών, και μάλιστα αυτών που παράγουν, τους εργάτες, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, για να συνεχίσουν πενήντα επιχειρηματικά μονοπώλια να κερδοφορούν. 

Ας μας εξηγήσουν οι κονδυλοφόροι. Πώς γίνεται, εφόσον όλα πάνε κατά διαόλου, η ΕΛΒΑΛ να μην κλείνει για πρώτη φορά το καλοκαίρι για συντήρηση, επειδή δεν προλαβαίνει να βγάλει τις παραγγελίες; 

Πώς γίνεται οι εταιρείες των σουπερ μάρκετ να εμφανίζουν συνολικά αύξηση κερδών στο 2011, σε σχέση με το 2010, όταν τα συσσίτια αυξάνονται κάθε λεπτό; 

Δε χάνουν όλοι. Χάνουν οι εργάτες, ο λαός, για να θησαυρίζουν τα παράσιτα, οι μεγαλομέτοχοι. 

Δείτε την τεράστια κοροιδία με τη λίστα Λαγκάρντ. Αφού σήκωσαν κουρνιαχτό για μέρες, γυρνάνε και λένε, ξέρετε τόσες δεκάδες είναι νόμιμοι, δεν μπορούν να ελεγχθούν. Γιατί; Γιατί ανήκουν στην ευγενή τάξη των εφοπλιστών, οι οποίοι απολαμβάνουν 60 ακριβώς φοροαπαλλαγές. Ένα καράβι 20.000 κόρων φορολογείται με 5.500 δολλάρια το χρόνο. Και τα ίδια θα πληρώνει ένας μεροκαματιάρης με εισόδημα 6-7χιλιάδες ευρώ, με βάση τα νέα μέτρα. 


Φίλοι και φίλες 
Αυτοί που έχουν την εξουσία, τα μονοπώλια, το κράτος και οι κυβερνήσεις τους είναι αδίστακτοι, δεν έχουν καμία ηθική. Είναι ικανοί για τα πάντα, αρκετές φορές στο παρελθόν μακέλεψαν ολόκληρες χώρες για τα κέρδη τους. 

Το βαρέλι δεν έχει πάτο. Να ξεμπερδεύουμε με την αυταπάτη ότι κάποια στιγμή η κρίση θα ανακοπεί, θα σταματήσει η αντιλαϊκή επίθεση. Όλα τα μέτρα έρχονται για να μείνουν και με ανάπτυξη. Ο πάτος είναι για να είμαστε ειλικρινείς το επίπεδο της Ρουμανίας, ακόμα χειρότερα του Πακιστάν, της Κίνας, του Μπαγκλαντές. 

Να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με τους σωτήρες του Συριζα, οι οποίοι παίζουν παιχνίδι με την ανάγκη του εργάτη να ταΐσει το παιδί του. Οι λιγούρηδες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι θιασώτες της ελεύθερης οικονομίας δε μπορούν να δώσουν καμία λύση. Στόχος τους είναι να θολώνουν τα νερά, να βάζουν εμπόδια στη ριζοσπαστικοποίηση του λαού, δίνουν καθημερινά εξετάσεις ότι μπορούν να διαχειριστούν το σύστημα σε όφελος των μονοπωλίων, μέσα στην ΕΕ. 

Να μπει στο περιθώριο η ναζιστική ΧΑ. Στήνει δουλεμπορικό μηχανισμό, εκμεταλλεύεται την τεράστια ανεργία για να δουλεύουν οι εργάτες με 17 € τη μέρα. Όπως ακριβώς τα προηγούμενα χρόνια, που για να πιάσεις δουλειά πέρναγες από το βουλευτή της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ. Δεν αργούν οι μέρες που θα μπαίνει απέναντι σε όποιον διεκδικεί τα δικαιώματά του. 

Φίλοι και φίλες
Η συγκυβέρνηση, τα ΜΜΕ, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο λαός στριμώχνεται, ψάχνει να βρει διέξοδο. Για το λόγο αυτό παίρνουν τα μέτρα τους. 

Αυτό το χαρακτήρα έχει η καταστολή σήμερα στην Αθήνα σε βάρος των μεταλλεργατών των Ναυπηγείων. 127 εργάτες αυτή τη στιγμή στη Ασφάλεια. Με μία ημέρα δουλειά την εβδομάδα, απλήρωτοι για έξι μήνες, και είναι ακραία η αντίδρασή τους. Τα παιδιά τους που δεν έχουν ένα πιάτο ψωμί, δεν είναι ακραίο, είναι πολιτισμός. 

Εντείνουν την καταστολή για να παραδειγματιστούν οι δεκάδες χιλιάδες, πολλοί στην περιοχή μας που δουλεύουν απλήρωτοι. 

Όχι, τα μέτρα δεν είναι μονόδρομος. Μπορεί να μπει φρένο, με έναν όρο. 

Ότι το εργατικό, λαϊκό κίνημα θα σηκώσει κεφάλι, όχι ΜΟΝΟ στους δρόμους και τις ημέρες των κινητοποιήσεων, αλλά καθημερινά μέσα στους χώρους δουλειάς. 

Ένα είναι το βασικό εμπόδιο σε αυτή την ιστορία. Η τρομοκρατία και ο φόβος που βασιλεύουν μετά την πύλη των εργοστασίων. Τέτοια είναι η δημοκρατία τους 

Ο φόβος δε βγάζει πουθενά. Οδηγεί στην απομόνωση του ενός από τον άλλο εργάτη, να φοβάσαι και τον ίσκιο σου, αδυνατίζει τη δύναμή τους σε σκορπίζει από εδώ κι από κει. Αυτό ακριβώς επιτρέπει στα αφεντικά, στις εταιρείες να κάνουν πραγματικά πάρτι μέσα στα εργοστάσια, στις πλάτες των εργατών. 

Η υποταγή, η μοιρολατρία, μπορεί προς στιγμή να σε κρατάει στη δουλειά, όμως σιγά σιγά, και πλέον πολύ γρήγορα οδηγεί σε αύξηση, εντατικοποίηση της εργασίας, σε μείωση μεροκάματου με το έτσι θέλω, σε ζωντανούς νεκρούς. Όποιος δε συμμετέχει στον αγώνα σκάβει μόνος του το λάκκο που θα τον ρίξουν. 

Και φυσικά είναι ώρα πια να απομονωθούν οι συμβιβασμένοι, οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές. Φαινόμενα τραγικά, να απολύονται εργάτες και Διοικήσεις Σωματείων να κάνουν την πάπια. 

Αυτοί οι συνδικαλιστές, που είναι και τα καλύτερα παιδιά της εργοδοσίας, οι καλύτερα αμειβόμενοι πρέπει να πεταχτούν έξω από το κίνημα, να ξεμπερδεύουν οι εργάτες από δαύτους. 

Φίλοι και φίλες, 
Η απεργία στις 26 Σεπτέμβρη έδειξε ότι υπάρχουν δυνατότητες το εργατικό, το λαϊκό κίνημα να ανασυγκροτηθεί, ο λαός να δείξει τη δύναμή του. Όμως επιμένουμε, η συνέχεια δίνεται κάθε μέρα μέσα στο χώρο δουλειάς. 

Για να μην περάσουν οι μειώσεις μισθών, για να υπογραφούν ΣΣΕ με αυξήσεις, να διατηρηθούν δικαιώματα, να γίνουν προσλήψεις μονίμων και όχι 4ωρα, για όλα τα ζητήματα. 

Και την ίδια στιγμή, για να οργανωθεί ο λαός στη γειτονιά, στα χωριά. Για να μην πληρωθούν τα χαράτσια, για να διεκδικηθεί το δικαίωμα στην περίθαλψη, στη δωρεάν παιδεία. 

Η σιωπή της πλειοψηφίας, που την παρουσιάζουν ως συμφωνία με τα μέτρα, δεν είναι στήριξη στη βαρβαρότητα που νομοθετούν. Είναι καθήκον των πρωτοπόρων, των κομμουνιστών να τη σπάσουν να μετατρέψουμε την αγανάκτηση σε δύναμη 

Ο δρόμος της σωτηρίας του λαού είναι η οργάνωση παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές. Είναι η δύναμη του οργανωμένου, ταξικού αγώνα. Με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, τα Συντονιστικά αγώνα σχολείων 

Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς, να πάρουν αποφάσεις οργανωμένης αντίδρασης τη μέρα ανακοίνωσης των μέτρων. Αποφασίστε απεργία. Με τα συνδικάτα, τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς, μαζί με τις δυνάμεις της λαϊκής συμμαχίας στήνουμε: Εργατικό - λαϊκό μπλόκο στα μέτρα. Μην ακούτε τα ψέματα των καπιταλιστών και των υπαλλήλων τους. Εμείς είμαστε πιο δυνατοί, είμαστε οι πολλοί που υποφέρουμε, μπορούμε να τους σταματήσουμε. 

Το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, που ληστεύουν τις ζωές μας για τα κέρδη μιας χούφτας πλουτοκρατών. Στο πραγματικό δίλημμα "με τα μονοπώλια ή με το λαό", μόνο το ΚΚΕ με συνέπεια στέκεται στο πλευρό του λαού με πράξεις, όχι με παχιά λόγια. Στηρίξτε την πρόταση νόμου του ΚΚΕ με όλους τους τρόπους. 

Τα μνημόνια των καπιταλιστών, της ΕΕ και του ΔΝΤ θα τα ανατρέψει η οργανωμένη, μαζική, πολιτική πάλη της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού και όχι τα κόμματα της πλουτοκρατίας». 

Δεν υπάρχει απλά προοπτική, αλλά για το λαό μία μόνο είναι η προοπτική για να γλιτώσει την εξαθλίωση. Η ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, η εγκαθίδρυση της λαικής εξουσίας και οικονομίας. Ο πλούτος να ανήκει σε όσους εργάζονται, στους παραγωγούς του και όχι στα παράσιτα τους καπιταλιστές. Για την εξάλειψη της ανεργίας, για τη σχεδιασμένη ανάπτυξη της οικονομίας σε όφελος των εργαζομένων, για τη λαική ευημερία. 

Η ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ 



Χαλκίδα, 5.10.2012 
Το Γραφείου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...