Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ισχυρή φωνή και παρουσία στη Βουλή για την "Κοινωνική Συμφωνία"

Έκκληση προς τους πολίτες να δώσουν «με τη δύναμη της ψήφου τους ισχυρή φωνή στην Κοινωνική Συμφωνία», ώστε να είναι παρούσα στην επόμενη Βουλή, μπροστά στις «σκληρές μάχες, χωρίς εξαρτήσεις από τα συμφέροντα και τη διαπλοκή» απηύθυνε κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσής της στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτιγκ η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη.

Η κ. Κατσέλη εξέφρασε την αισιοδοξία της πως η παράταξή της μπορεί να κάνει τημεγάλη ανατροπή και να μπει ως «ένα ισχυρό ανάχωμα στον κατήφορο του Μνημονίου και της αδιέξοδης λιτότητας». Όπως είπε, «η ανεξαρτησία μας από κάθε είδους συμφέροντα είναι αυτό που μας διαφοροποιεί» και χαρακτήρισε τη μάχη ως«πολιτική», αφού αυτή δίνεται «ενάντια στα εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας».

Η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε στη μάχη που έδωσε ως Υπουργός Ανάπτυξης με τις τράπεζες για το νόμο για την προστασία από την υπερχρέωση. «Δεχθήκαμε σφοδρό πόλεμο από τις Τράπεζες, αλλά δεν υποχωρήσαμε», τόνισε χαρακτηριστικά. Επιδίωξη της παράταξης, όπως είπε, είναι «να ανασυγκροτηθεί η μεγάλη προοδευτική παράταξη» και άσκησε δριμεία κριτική στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, για τον οποίο ανέφερε ότι προεκλογικά «προσπαθεί να παραπλανήσει τους πολίτες θέτοντας ψευτοδιλήμματα και μοιράζοντας ψεύτικες υποσχέσεις». Επιπλέον, τον κατηγόρησε ότι εξασφάλισε τα συμφέροντα των Τραπεζών, χωρίς να εξασφαλίσει ρευστότητα στην αγορά και ότι, ενώ υπόσχεται να μην θιγούν οι χαμηλόμισθοι, ο ίδιος έχει υπογράψει νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων από τον Ιούνιο. «Άλλος ήταν ο κ. Βενιζέλος που υπέγραψε το δεύτερο Μνημόνιο, και άλλος είναι αυτός που τώρα μοιράζει υποσχέσεις;» αναρωτήθηκε.

Η κ. Κατσέλη προέβλεψε πως «το δεύτερο Μνημόνιο θα πέσει έξω στους στόχους του» και προέταξε ένα «Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης για έξοδο από την κρίση», στο οποίο, όπως υπογράμμισε, περιλαμβάνεται η δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών, στήριξη της αγοραστικής δύναμης νοικοκυριών και επιχειρήσεων με προτάσεις, όπως το κούρεμα δανείων, πρόταξη της δημιουργίας πυλώνα δημοσίου συμφέροντος στο τραπεζικό σύστημα, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα εργασιακά, εγγύηση ελάχιστου εισοδήματος αντί της φτώχειας, και αξιοποίηση του δημόσιου πλούτου αντί του ξεπουλήματος. Τέλος, επεσήμανε ότι «η θεωρία της χαμένης ψήφου είναι ένα παραπλανητικό τέχνασμα του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος», τονίζοντας ότι «χαμένη είναι η ψήφος της αποχής, χαμένη είναι η ψήφος της συνήθειας, επικίνδυνη είναι η ψήφος της οργής και του θυμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...