Ήδη κυβέρνηση και ΔΝΤ διαφωνούν για το ύψος των μέτρων που θα χρειαστεί να ληφθούν τον Ιούνιο, με το αναθεωρημένο Μεσοπρόθεσμο. Η κυβέρνηση λέει 11 δις, το ΔΝΤ 14 δις ευρώ.
Αυτή η διαφωνία έρχεται την ώρα που σε αυτό το πακέτο θα εφαρμοστούν τα σκληρότερα μέτρα, που θα πλήξουν τους απλούς πολίτες.
Αυτά τα μέτρα θα γίνουν για να «επιτευχθεί η δημοσιονομική προσαρμογή» όπως λένε συνεχώς οι κυβερνώντες, προκειμένου να συρρικνωθεί η οικονομία, εν μέσω ύφεσης.
Η εσωτερική υποτίμηση έχει ξεκινήσει ήδη, είχε πει προ εβδομάδων ο Λουκάς Παπαδήμος, με μειώσεις μισθών, απολύσεις κτλ. Αυτό γίνεται για την «ανταγωνιστικότητα» όπως πάνε να το δικαιολογήσουν, αλλά και για να πέσει η ζήτηση σε εισαγωγές.
Σε συνδυασμό μείωσης των εισαγωγών και αύξησης των εξαγωγών, τα οικονομικά στοιχεία της χώρας θα έδειχναν πολύ καλύτερα σημάδια. Το οικονομικό επιτελείο υπερηφανευόταν ότι οι εξαγωγές καταγράφουν συνεχώς αύξηση και ότι ήταν το μόνο οικονομικό στοιχείο που πήγαινε καλά, δίνοντας ένα σημάδι αισιοδοξίας.
Έπεσαν ακόμα και οι εξαγωγές
Ο επικεφαλής της Task Force για την Ελλάδα, Horst Reichenbach, μιλώντας στην εφημερίδα Handelsblatt, είπε ότι οι ελληνικές εξαγωγές το 2012 θα υποχωρήσουν, αφού αντέστρεψαν τη θετική τους πορεία το Νοέμβριο του 2011.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου