Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Στο 35% η δύναμη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Ακόμα και αν συνεργαστούν τα δύο μεγάλα κόμματα, δε θα καταφέρουν να συγκντρώσουν το απαιραίτητο ποσοστό για αυτοδυναμία. Τουλάχιστον αυτό δείχνει νέα δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό επίκαιρα, αφού τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) δε συγκτρώνουν παραπάνω από το 35%.

Στην πρώτη μέτρηση μετά την εκλογή του Ευ.Βενιζέλου το ΠΑΣΟΚ από την πέμπτη θέση ανέβηκε στην δεύτερη θέση με 12,5%. Η ΝΔ προηγείται με 10 μονάδες.

Η ΝΔ προηγείται στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής με 10 μονάδες και συγκεντρώνει ποσοστό 22,5%. Ακολουθούν στην δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ με 12,5% αντίστοιχα και ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%.

Η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη λαμβάνει το 11,5% της προτίμησης και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου το 11%.

Αξιοσημείωτη είναι και η πτώση του ΛΑΟΣ που συγκεντρώνει 3%, δηλαδή ακριβώς πάνω στο όριο για την είσοδο του στη Βουλή. Αντίθετα η Χρυσή Αυγή λαμβάνει 3,5% και φαίνεται να εισέρχεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Τέλος οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2%, η ΑΝΤΑΡΣΙΑ 1,5%, η Δράση 1,0%, το Άρμα Πολιτών 1,5% και άλλο κόμμα 3,0%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...