Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου συζητήθηκε στη Βουλή και ψηφίστηκε η νέα δανειακή σύμβαση, γνωστή ως Μνημόνιο-2. Η ΔΗΜΑΡ καταψήφισε το νέο μνημόνιο. Μπορείτε να διαβάσετε όλη την ομιλία του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στο blog της Κομματικής Οργάνωσης Χαλκίδας της ΔΗΜΑΡ. Η πρόταση του κόμματός μας, όπως αναπτύχθηκε από τον Πρόεδρο, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού κοινής διαχείρισης του χρέους, την έκδοση ευρωομολόγων και την ενεργοποίηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την έκδοση αναπτυξιακών ευρωομολόγων για τη χρηματοδότηση ενός ευρωπαϊκού σχεδίου επενδύσεων στις υποδομές, στις νέες τεχνολογίες και στην οικοανάπτυξη, με στόχο την προώθηση της οικονομικής ανάκαμψης και της απασχόλησης. Επιπλέον, ως Δημοκρατική Αριστερά υποστηρίζουμε ότι απαιτούνται επιμήκυνση της δανειακής συμφωνίας κατά πέντε έτη, αύξηση του δανείου κατά 30 δίς, μετάθεση των στόχων για κάθε έτος για το οποίο δεν επιτυγχάνεται αύξηση του ΑΕΠ λόγω της υφεσιακής επίδρασης των μέτρων, συμμετοχή στο κούρεμα των ομολόγων που κατέχουν η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες και ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω κοινών μετοχών.
Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, αναρτήθηκε στο blog μας ένα σχέδιο συζήτησης για την προοπτική εξόδου της Εύβοιας από την κρίση. Στο κείμενο που μπορείτε να διαβάσετε εδώ, κατατίθενται συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη του παραγωγικού δυναμικού, τη στήριξη της κοινωνική συνοχής και της εργασίας, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της Εύβοιας και στην προώθηση εντός πλουραλιστικού παραγωγικού μοντέλου.
Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, η ΔΗΜΑΡ, για μια ακόμη φορά, δημοσιοποίησε τη θέση της για το «πολιτικό χρήμα» και τις κρατικές επιχορηγήσεις των κομμάτων. Το πλήρες κείμενο αναρτήθηκε στο blog μας και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ. Η ΔΗΜΑΡ προτείνει τη γενναία μείωση της κρατικής επιχορήγησης κατά 50%, τη δραστική μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων και τον αυστηρότερο έλεγχο των οικονομικών τόσο των κομμάτων όσο και των βουλευτών.
Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, η ΔΗΜΑΡ δημοσιοποίησε τις θέσεις της για την ενίσχυση της έρευνας. Το πλήρες κείμενο αναρτήθηκε στο blog μας και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ. Μετά και τα τελευταία γεγονότα βίας και ανομίας στις εκλογές των πανεπιστημίων, για τα οποία η ΔΗΜΑΡ έχει εκφράσει επανειλημμένα της αποδοκιμασία της, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, τα σοβαρά προβλήματα του νέου νόμου 4009/2011 και την πολιτική του υπουργείου που οξύνει την ένταση στην πανεπιστημιακή κοινότητα, πιστεύουμε ότι η ενίσχυση του ερευνητικού πνεύματος πρέπει να αποτελεί κεντρική επιλογή της χώρας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου