Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Η Αγροτική Ανάπτυξη στην Βόρεια Εύβοια

Το ΣαββατοΚύριακο 14 & 15 Ιαν 2012, στο Λύκειο Ιστιαίας, στην Βόρεια Εύβοια, η Διασυλλογική ομάδα Β. Εύβοιας διοργανώνει την διημερίδα για την αγροτική ανάπτυξη στην Βόρεια Εύβοια με θέμα: «ο αγρότης … καλλιεργεί, μεταποιεί, προωθεί».
Την Διασυλλογική ομάδα αποτελούν οι συλλογικές δομές: Εκπολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Ωρεών, Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών, Γ. Τ. Ιστιαίας, Εκπολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Καμαρίων, Μορφωτικός Σύλλογος Νέου Πύργου- Αναγέννηση, Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Ιστιαίας- Α. Κορφιάτης, Πολιτιστική Κίνηση Μονοκαρυάς, Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Συνασσού, Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινομηλιάς, Πολιτιστικός Σύλλογος Σίμιας, Πολιτιστικός Σύλλογος Ταξιάρχη, Αθλητικός Σύλλογος-Τελεθριακός & Αθλητικός Σύλλογος-Δευκαλίων.

Το Σάββατο, 14 Ιαν 2012, στις 18.00, στο Λύκειο Ιστιαίας, θα προσεγγισθούν τα θέματα: Ιστορικά στοιχεία για την αγροτική ζωή της Βόρειας Εύβοιας από εκπροσώπους των διοργανωτών, Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αγροτική ανάπτυξη μετά τον Καλλικράτη από τον οικονομολόγο κ. Δημήτριο Μπαϊρακτάρη και Χρηματοδοτήσεις επιχειρηματικών σχεδίων στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα από τον γεωπόνο κ. Γεώργιο Αγριγιάννη.
Την Κυριακή, 15 Ιαν 2012, στις 11.00, στο Λύκειο Ιστιαίας, θα προσεγγισθούν τα θέματα: Από το χωράφι … στο ράφι των αγροτών από τον εκπρόσωπο φορέα κ. Γιάννη Σάρρο, Αυτάρκεια και Βιωσιμότητα για τοπική ανάπτυξη από τον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη και Επενδύσεις στην βιολογική γεωργία – διαδικασίες έκδοσης αδειών από τον γεωπόνο Θεόφιλο Σωτηρίου.
Η διημερίδα είναι μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια πολλών τοπικών συλλογικών δομών με την αξιέπαινη υποστήριξη πολλών τοπικών επαγγελματιών του αγροτικού τομέα, και την εθελοντική προσφορά εξειδικευμένων εμπειρογνωμόνων, και σαν τέτοια είναι πάρα πολύ σημαντική η εξαγωγή συμπερασμάτων για την ικανότητα αυτοοργάνωσης και «από κάτω» ανάπτυξης πρωτοβουλιών για τοπική αυτοδύναμη- ενδογενή ανάπτυξη.

Τελικά, ίσως, για την ανόρθωση και πάλι του τόπου, το πρώτο που χρειάζεται είναι η επαναδραστηριοποίηση των πολιτιστικών καταβολών και οι πνευματικές αξίες, όπως εκφράζονται κυρίως από τους πολιτιστικούς και μορφωτικούς συλλόγους. Το τοπικό Κοινωνικό Κεφάλαιο είναι ίσως το ισχυρότερο κεφάλαιο που διέθετε και ακόμα διαθέτει η Ελλάδα. Πολύ ισχυρότερο και ικανότερο για αποτελέσματα στην Ελλάδα, από το οικονομικό κεφάλαιο και τις «εκχρηματισμένες αξίες», που προβάλλονται εντόνως από τα κέντρα εξουσίας σήμερα.

Το ΣαββατοΚύριακο 14 & 15 Ιαν 2012, στο Λύκειο Ιστιαίας, στην διημερίδα για την αγροτική ανάπτυξη στην Βόρεια Εύβοια με θέμα: «ο αγρότης … καλλιεργεί, μεταποιεί, προωθεί», οι συμμετέχοντες, αλλά και άλλοι, θα μπορέσουν να ακούσουν για πολλές χρήσιμες πληροφορίες και να βγάλουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...