Την «αντίσταση» δεκάδων φορέων που δεν αποστέλλουν στοιχεία αποχωρήσεων, αντιμετωπίζει η ολοκλήρωση της καταγραφής των «εφέδρων» στον δημόσιο τομέα. Πέντε ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας (5 Δεκεμβρίου), που είχε θέσει με σχετική εγκύκλιο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις διευθύνσεις προσωπικού για την αποστολή αναλυτικών στοιχείων, δεκάδες φορείς, κυρίως δήμοι, πανεπιστήμια και ΤΕΙ, δεν έχουν ανταποκριθεί στην υποχρέωσή τους.
Αιχμές για την καθυστέρηση των υπουργείων και των φορέων να αποστείλουν τα στοιχεία της εφεδρείας «αφήνει» το ίδιο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε δελτίο Τύπου, στο οποίο επισημαίνει ότι «φανερώνονται τα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης από το πρόσφατο παράδειγμα του νόμου για την εφεδρεία και τον δείκτη αποτελεσματικότητας των αρμόδιων υπουργείων και φορέων που πρέπει να εφαρμόσουν αυτή την πολιτική κάθε ένας στον τομέα του». Κύκλοι του υπουργείου επισημαίνουν ότι αποτελεί ευθύνη των αρμόδιων διοικήσεων να είναι συνεπείς στην υποχρέωση που έχει η κυβέρνηση να καταγράψει τους «εφέδρους».
Σύμφωνα με το «Έθνος», αρκετοί φορείς έχουν αποστείλει μηδενικά στοιχεία για το σύνολο όσων αποχώρησαν από τις υπηρεσίες τους, όπως για παράδειγμα αρκετά δικαστήρια για τους διοικητικούς. Υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισημαίνουν ότι μετά το πέρας της διαδικασίας θα γίνουν έλεγχοι.
Με τους αργούς ρυθμούς που πραγματοποιείται η εισαγωγή των στοιχείων, ο αριθμός των εφέδρων -μέχρι και 8 Δεκεμβρίου- φτάνει τους 7.956 υπαλλήλους. Από το σύνολο των αποχωρησάντων οι 6.544 (82,2%) υπάλληλοι συνταξιοδοτήθηκαν πριν από την ψήφιση του νόμου, 771 (9,6%) απολύθηκαν και θα λάβουν σύνταξη λόγω της συμπλήρωσης 35 ετών και μόνο 641 (8%) τέθηκαν σε προσυνταξιοδοτική «εφεδρεία».
newsbeast.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου