Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ένταξη επενδυτικών σχεδίων στη δράση digi-retail



163 νέα επενδυτικά σχέδια εντάχθηκαν στη δράση «digi-retail» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», η οποία αφορά στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της λιανικής.

Τα 163 νέα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται, έχουν συνολικό προϋπολογισμό €6.60 εκατ. ευρώ και η συνολική επιχορήγηση (δημόσια δαπάνη) που εγκρίθηκε ανέρχεται σε €3.85 εκατ. ευρώ και προέρχεται από πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013.




Οι εγκεκριμένες επιχειρήσεις, εφ’ όσον το επιθυμούν, μπορούν με την έναρξη του επενδυτικού τους σχεδίου να λαμβάνουν προκαταβολή ύψους 35% της δημόσιας επιχορήγησης που τους αναλογεί, βάσει όσων προβλέπονται στους Οδηγούς της δράσης.

Τα επενδυτικά σχέδια που έχουν ενταχθεί στη δράση «digi-retail» από τις αρχές Ιουλίου έως σήμερα ανέρχονται σε 1.426 και έχουν συνολικό προϋπολογισμό €64,72 εκατ. ευρώ. H αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων ξεκίνησε από τις Περιφέρειες του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» (481 εντάξεις σχεδίων έως σήμερα) και συνεχίστηκε με την Περιφέρεια Αττικής (592 εντάξεις), την Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης (321), την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου (28) και την Περιφέρεια Κρήτης και Νήσων Αιγαίου. Στο πλαίσιο της δράσης «digi-retail», βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η αξιολόγηση επενδυτικών σχεδίων από ολόκληρη την Ελλάδα και ακολουθούν εντός των επόμενων εβδομάδων πρόσθετες εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων από όλες τις Περιφέρειες.

Η δράση «digi-retail» ενισχύει τις «ψηφιακές επενδύσεις» επιχειρήσεων λιανικής με σκοπό: α) τη βελτίωση της εσωτερικής διαχείρισης και τη μείωση του κόστους λειτουργίας, με αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης αποθήκης, πωλήσεων, αγορών και β) την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την πρόσβαση σε νέα καταναλωτικά κοινά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας για την ηλεκτρονική τους προβολή και προώθηση.

Στο πλαίσιο της δράσης «digi-retail» διατίθενται συνολικά πόροι του ΕΣΠΑ 2007-2013 ύψους €100 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ενισχυθούν κατά 50% τεχνολογικές επενδύσεις συνολικού ύψους €200 εκατ. ευρώ από επιχειρήσεις λιανικής. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», με τη συνδρομή πόρων όλων των ΠΕΠ και συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και 15% από εθνικούς πόρους.
epixeiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...