Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Χρηματοδότηση- ανάσα 1,2 δισ για την επιχειρηματικότητα


Σε μία προσπάθεια να "ξεκλειδώσει" η χρηματοδότηση από μέρους των τραπεζών, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι από τις 20 Νοεμβρίου και μετά προβλέπεται η εκταμίευση 1,2 δις ευρώ σε μορφή δανείων από τις τράπεζες προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κατόπιν της απόφασης της κυβέρνησης να συσταθεί σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή επιτροπή, εγγυητικό ταμείο 500 εκ. ευρώ.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο υπουργός, "μεγάλο μέρος των δανείων θα περιλαμβάνει και κεφάλαιο κίνησης". Παράλληλα τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, η ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων θα δανείσει σε μεγάλες επιχειρήσεις ποσό ύψους 6 δις, προκειμένου να "ικανοποιηθούν ανάγκες αναπτυξιακών επιλογών", όπως είναι τα μεγάλα οδικά έργα καθώς και έργα διαχείρισης απορριμμάτων.

Η ελληνική κυβέρνηση θα παρέχει ως εγγύηση στην ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων ποσό ύψους 1,5 εκ. ευρώ, το οποίο θα εκταμιευθεί από το ΕΣΠΑ. Ο υπουργός χαρακτήρισε την κατάσταση για τις επιχειρήσεις "αποπνικτική" και πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα θα δοθούν 900 εκ. ευρώ για επενδύσεις που έχουν προαχθεί μέσω του νέου αλλά και του παλιού επενδυτικού νόμου. Επίσης ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2015 θα ολοκληρωθούν 100 έργα "σημαίες" σε όλες τις περιφέρειες της χώρας ενώ, όπως ανέφερε, "μετά από συνεννόηση με την ευρωπαϊκή επιτροπή, αποφασίστηκε μείωση της εθνικής συμμετοχής στο ΕΣΠΑ", με στόχο να μην ξεπερνά το 5%.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...