Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Επιβολή ειδικού τέλους στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ


Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι το υπουργικό Συμβούλιο που συγκλήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε ομόφωνα έκτακτο ειδικό τέλος στα ακίνητα, μεσοσταθμικής επιβάρυνσης 4 ευρώ/τετραγωνικό μέτρο και διετούς διάρκειας, το οποίο θα υπολογιστεί με βάση κοινωνικά και άλλα κριτήρια. Η είσπραξη του τέλους, που θα γίνει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, προβλέπεται να ολοκληρωθεί ταμειακά μέχρι τέλους Φεβρουαρίου, ώστε δημοσιονομικά να
εγγραφεί στο οικονομικό έτος 2011, ενώ για το 2012 προβλέπονται πολλές δόσεις.

Με την εφαρμογή του μέτρου αυτού, αλλά και όλων των υπολοίπων, το 2012 θα έχουμε, για πρώτη φορά, πρωτογενές πλεόνασμα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι αυτό θα είναι "αποστομωτική απάντηση". Μάλιστα προσδιόρισε το πρωτογενές έλλειμμα στα 3 δισ. ευρώ εφόσον η κυβέρνηση πετύχει τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου. Για το 2011 το πρωτόγεννες έλλειμμα θα διαμορφωθεί στα 1,8 δις. ευρώ , κάτω από το 1% του ΑΕΠ και συγκεκριμένα στο 0,8% του ΑΕΠ για το 2011.

Παράλληλα, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την περικοπή ενός ολόκληρου μισθού από αιρετούς και μετακλητούς λειτουργούς του δημοσίου (από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων), την επιτάχυνση της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2011 (ως τις 31/10) και την «επιστράτευση» του εφοπλιστικού κόσμου, ώστε να συνδράμει στην εθνική δημοσιονομική προσπάθεια των υπόλοιπων Ελλήνων.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...