Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

“Αποκριάτικη μάσκα για αντιλαϊκά μέτρα” το νομοσχέδιο για την Υγεία


Αδίστακτο εκβιασμό των λαϊκών στρωμάτων χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο για την Υγεία, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, με ανακοίνωσή του. “Το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης αποτελεί άλλο ένα βήμα για την επέκταση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας και πρόνοιας” αναφέρει. “Οι ασθενείς θα οδηγούνται αναγκαστικά να πληρώνουν στα πλαίσια της ολοήμερης επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, για να καλύπτουν ελλείψεις, ενώ το νομοσχέδιο χτυπάει και ένα μεγάλο μέρος των αυτοαπασχολούμενων γιατρών” συμπληρώνει.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, “όλα αυτά αποτελούν προμήνυμα για επέκταση της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και του τρόπου αμοιβής των γιατρών, στα δημόσια νοσοκομεία”.
“Ο εκσυγχρονισμός, το νοικοκύρεμα και ο εξορθολογισμός του συστήματος Υγείας-Πρόνοιας που επικαλείται η κυβέρνηση αποτελούν την αποκριάτικη μάσκα απόκρυψης των αντιλαϊκών μέτρων και εξαπάτησης των ασθενών και των υγειονομικών” υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά. 
 
Το ΚΚΕ τέλος ζητά την εισαγωγή μισθού 2.000 ευρώ για τους νεοπροσληφθέντες γιατρούς και ένταξη όλων των αυτοαπασχολούμενων στο δημόσιο σύστημα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...