Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Νέες καταγγελίες-φωτιά του Κ. Μαρκόπουλου για τις ΜΚΟ


Νέες καταγγελίες για τις ΜΚΟ που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για ανέργους που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας, έφερε στο φως της δημοσιότητας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και 
Βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος. Σε παρέμβαση του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε η ΝΔ για το θέμα, αποκάλυψε ότι«πρόεδρος ΜΚΟ σε νησί του Ιονίου, έχει γεμίσει το νησί του με ακάλυπτες επιταγές και ίδρυσε την ΜΚΟ πριν από ένα μήνα», ενώ οι καταγγελίες επεκτάθηκαν και για τον Νομό της Εύβοιας.
Σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, ο πρόεδρος ΜΚΟ (Μή Κυβερνητική Οργάνωση) στην Εύβοια είναι και πρόεδρος κομματικής οργάνωσης, ενώ  σε άλλη ΜΚΟ, στον ίδιο νομό, καθήκοντα αντιπροέδρου έχει αναλάβει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Πιπεριάς. «Πως θα μας πείσετε και εμάς και την κοινωνία ότι επιλέξατε αυτές τις οργανώσεις, εν μέσω χιλιάδων» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης διευκρίνισε ότι δεν θα υπογραφεί καμία σύμβαση με ΜΚΟ, που να προβλέπει δαπάνες πάνω από 3% και επεσήμανε ότι αν χρειαστεί να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να είναι δυνατή η ενεργή εμπλοκή του ΑΣΕΠ στη διαδικασία, θα γίνει. Επιπλέον καταλόγισε στη ΝΔ υποκρισία, επισημαίνοντας ότι την τριετία 2007-2009 χρηματοδότησε 707 ΜΚΟ με 38 εκ. ευρώ, με μοναδική υποχρέωση να προσληφθεί μόνο ένας άνεργος.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...