Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Στα πάνω του το ΕΣΥ..



Ενισχύεται συνεχώς  το ΕΣΥ με τους Έλληνες να επιλέγουν  πλέον τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας για εξετάσεις, επεμβάσεις, επισκέψεις. Την ίδια στιγμή, ο ιδιωτικός χώρος  της υγείας καταγράφει απώλειες και  προσπαθεί να ανακτήσει τους…χαμένους  ασθενείς με προσφορές και εκπτώσεις. 


Μετά την αύξηση της τάξεως του 30% στην προσέλευση ασθενών  στα δημόσια νοσοκομεία που καταγράφεται σταθερά τον τελευταίο ενάμιση  χρόνο, ιδίως για εξετάσεις και  χειρουργεία, η προσέλευση συνεχίζεται  με αμείωτη ένταση στα Κέντρα Υγείας: κατά 17% έχουν αυξηθεί οι επισκέψεις σε αυτά σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας...
  
Την ίδια στιγμή, καταγράφεται μειωμένη προσέλευση ασθενών στα  ιδιωτικά νοσοκομεία της τάξεως του 25%-30%. Κατά τους ειδικούς, η αυξημένη κίνηση στο ΕΣΥ αντανακλά σε μεγάλο βαθμό την αντίστοιχη αύξηση της πίεσης που υφίστανται τα ελληνικά νοικοκυριά λόγω της δραματικής οικονομικής συγκυρίας.   

Όπως δείχνουν τα επίσημα  στοιχεία του υπουργείου Υγείας, κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου 2011 πραγματοποιήθηκαν 4, 2 εκατ. επισκέψεις στα Κέντρα Υγείας έναντι 3, 6 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2010. Παράλληλα, φαίνεται ότι συνεχίζεται η τάση που καταγράφηκε για πρώτη φορά το 2010, με τους πολίτες να (επι)στρέφουν στο ΕΣΥ για περίθαλψη. Ο αριθμός νοσηλευθέντων στα δημόσια νοσοκομεία το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου  είναι 192.218 ασθενείς έναντι 178.041 που ήταν το αντίστοιχο οκτάμηνο του 2010 (αύξηση 8%). Αύξηση καταγράφεται και στις εργαστηριακές εξετάσεις (κατά 15% σε σχέση με πέρυσι) καθώς έγιναν 12, 9 εκατ. εξετάσεις το πρώτο οκτάμηνο του έτους έναντι 10, 8 εκατ εξετάσεων που είχαν γίνει αντιστοίχως πέρυσι. Κατά 7% αυξήθηκε ο αριθμός των χειρουργείων: 39.153 χειρουργικές επεμβάσεις ο φετινός μέσος αριθμός έναντι 36.410 πέρυσι.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...