Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Στα βουλευτικά γραφεία ζητώντας δανεικά



Για δανεικά στα γραφεία των βουλευτών απευθύνεται πλέον πλήθος ψηφοφόρων τους, ενώ τελευταία υπάρχουν κάποιοι που τους πηγαίνουν ακόμα και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και του ΟΤΕ, επειδή αδυνατούν να τους πληρώσουν. 



«Υπάρχουν αρκετοί τελευταία που έρχονται και ζητάνε λεφτά ή οποιαδήποτε βοήθεια» λέει ο Νάσος Αλευράς, βουλευτής Α' Αθήνας. «Ορισμένοι δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν ούτε φάρμακα για το παιδί τους. Καθημερινά ακούμε ανθρώπους με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες».

Συνεργάτης του βουλευτή Ιωαννίνων, Βαγγέλη Αργύρη, αναφέρει ότι έρχονται άνθρωποι που ζητούν λεφτά, ακόμα και μικροποσά των δέκα ή είκοσι ευρώ. «Μέχρι και εισιτήρια για το αστικό λεωφορείο ζητάνε, γιατί δεν έχουν πώς να μετακινηθούν. Κάποιοι έρχονται και αφήνουν τους λογαριασμούς τους γιατί δεν μπορούν να τους πληρώσουν. Υπάρχουν ζευγάρια που είχαν μια τακτοποιημένη ζωή, έμειναν όμως πριν από λίγο καιρό και οι δύο άνεργοι κι έρχονται και μας ζητάνε να τους βρούμε δουλειά όπου να 'ναι. Στα Γιάννενα δεν υπάρχουν όμως πια δουλειές και οι άνεργοι αυξάνονται. Γυναίκα, που μέχρι πρότινος εργαζόταν σε δημόσια επιχείρηση αλλά απολύθηκε, ήρθε και μας είπε να της βρούμε δουλειά, ακόμα και λαντζέρισσα σε ταβέρνα».

Μία άλλη γυναίκα, χειρίστρια ακτινολογικού, η οποία εργάζεται σε νοσοκομείο 17 χρόνια, τους πήγε το χαρτί της μισθοδοσίας της, που είναι πλέον 480 ευρώ το δεκαπενθήμερο. «Μας είπε ότι αντίκρισε σοκαρισμένη το ποσό αυτό και ότι δεν μπορεί να ζήσει με αυτά τα λεφτά».

Κάποιοι άλλοι δεν έχουν χρήματα για να σπουδάσουν τα παιδιά τους που πέρασαν σε διαφορετική πόλη από αυτήν στην οποία βρίσκεται η οικογένεια και απευθύνονται στα βουλευτικά γραφεία για βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...