Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ανάσα για τους δανειολήπτες


Περισσότερες από 30 αποφάσεις έχουν εκδοθεί από τον περασμένο Μάιο

Υπέρ των υπερχρεωμένων δανειοληπτών έγειρε η ζυγαριά της Θέμιδας στις δύο πρώτες υποθέσεις, οι οποίες συζητήθηκαν στο Ειρηνοδικείο Βόλου. Το δικαστήριο εξέδωσε τις αποφάσεις του, κάνοντας δεκτή και εν μέρει δεκτή τις αιτήσεις των δανειοληπτών.

Πρόκειται για τις δύο πρώτες αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Βόλου, ανάμεσα σε όσες αντίστοιχες εκδίδουν με μορφή πλέον χιονοστιβάδας τα δικαστήρια της χώρας.

Οι υπερχρεωμένοι δανειολήπτες, οι οποίοι αιτήθηκαν τη διαγραφή μέρους των χρεών τους και τη ρύθμιση των δόσεων για την εξόφληση του ποσού που θα απομείνει, ώστε να απαλλαγούν από τη θηλιά του χρέους που σφίγγει εν μέσω της οικονομικής κρίσης, βρήκαν δικαίωση από το Ειρηνοδικείο Βόλου. Οι δύο αιτήσεις κατατέθηκαν στις 14 Φεβρουαρίου και στις 23 Μαρτίου και συζητήθηκαν στις 8 Ιουνίου.

Στην πρώτη περίπτωση την αίτηση την οποία χειρίστηκε το Ινστιτούτο Καταναλωτών/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος και η Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών, κατέθεσε ο δικηγόρος και πρόεδρος της Κίνησης Γιώργος Μπαρτζώκης και η δικηγόρος Βόλου Ιωάννα Μπαλλούς.
Η δεύτερη απόφαση αφορά σε άνεργη και αρχηγό μονογονεϊκής οικογένειας. Το συνολικό χρέος της προς πιστωτικό ίδρυμα ανέρχεται σε 35.000 ευρώ. Από το δικαστήριο ζήτησε την απαλλαγή της από το 50% της οφειλής της και αιτήθηκε να αποπληρώσει το υπόλοιπο σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών με τη συνολική μηνιαία δόση να ρυθμίζεται στα 300 ευρώ.

Χρέη πολλών χιλιάδων ευρώ που έχουν υπερχρεωμένοι πολίτες σε τράπεζες αναμένεται να διαγράψουν τέσσερις νέες δικαστικές αποφάσεις από Ειρηνοδικεία.

Οι συγκεκριμένες ευνοϊκές διατάξεις αναμένεται να δώσουν ανάσα σε πολύτεκνους, συνταξιούχους, ανέργους ή χαμηλόμισθους δανειολήπτες που έχουν πολλά χρέη και αδυνατούν να τα πληρώσουν.

Περισσότερες από 30 αποφάσεις οι οποίες στη πλειοψηφία τους είναι θετικές για τους πολίτες, έχουν εκδοθεί από τον περασμένο Μάιο, όταν και ξεκίνησαν οι δίκες στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...