Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Greek News: "Δείξε τους την Ελλάδα που αγαπάς"




Η εβδομαδιαία δίγλωσση Ελληνοαμερικανική εφημερίδα «Greek News» επαναλαμβάνει και φέτος τη δίμηνη εκστρατεία της για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, προτρέποντας του ομογενείς και φιλέλληνες, αλλά και τους φίλους τους, να επισκεφθούν το καλοκαίρι την Ελλάδα, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στον τιτάνιο αγώνα που καταβάλλει η γενέτειρα να διασωθεί από την οικονομική καταστροφή.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος τα κίνητρα της εκστρατεία μας είναι καθαρά πατριωτικά. Η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα που έχει πρωτοστατήσει εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα σε αρωγή και συμπαράσταση προς την Ελλάδα, με το έμβασμα του μετανάστη, την βοήθεια στην διάρκεια της κατοχής και στα εθνικά θέματα, δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορη στην συνεχιζόμενη «Ελληνική Τραγωδία», ούτε μπορεί να σιωπά στα περιγελαστικά δημοσιεύματα που θίγουν τις υψηλές αξίες του ΕΛΛΗΝΑ, τον ευγενή του χαρακτήρα και το ελληνικό φιλότιμο.

Στον ένα χρόνο που πέρασε από την υπογραφή του μνημονίου και τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού, η κατάσταση παραμένει τραγική. Δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας έχασαν τις δουλειές τους, κοινωνικά ωφελήματα και υπέστησαν δραστικές μειώσεις των εισοδημάτων τους. Οι πολυπόθητες επενδύσεις δεν έχουν αρχίσει ακόμη να εισρέουν στη χώρα κι οι ξένοι, εκβιάζοντας την Ελλάδα, θέτουν αβάστακτους όρους για την παροχή δανείων, οι οποίοι θα την αλυσοδέσουν για δεκαετίες περιορίζοντας την κυριαρχία και την εθνική της ανεξαρτησία.

Τα μηνύματα της εκστρατείας της Greek News «Αγαπούμε την Ελλάδα – Βοηθούμε την Ελλάδα: Φέτος το Καλοκαίρι  Πάρε μαζί σου στην Ελλάδα τους Αμερικανούς Φίλους σου, Δείξε τους την Ελλάδα που αγαπάς, τον τόπο που γεννήθηκες», πέραν της οικονομικής ανάσας που στοχεύουν να δώσουν στη γενέτειρα, αποτελούν και μία επίδειξη αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, στη δύσκολη αυτή ώρα. Να νιώσει πως δεν είναι μόνος. Και ταυτόχρονα να τονίσουν στους ξένους ότι ο Παγκόσμιος Ελληνισμός είναι στρατευμένος στη μάχη αυτή κι αυτό να το λαμβάνουν πάντοτε υπόψη στις αποφάσεις τους.

Η Greek News ήταν πέρυσι το πρώτο ελληνικό μέσο στο κόσμο που ξεκίνησε την εκστρατεία «Πάμε Ελλάδα», μέσα σ’ ένα ιδιαίτερα αρνητικό για την γενέτειρα διεθνές κλίμα, όπου η ασφάλεια των επισκεπτών αμφισβητείτο. Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι το μήνυμά μας αναπαράχθηκε από 1.500 ελληνόφωνα μέσα και διαδικτυακούς τόπους και 150 ξενόγλωσσους. Και πιστεύουμε ότι βάλαμε το λιθαράκι μας στην προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος.

Φέτος, που τα πράγματα είναι αρκετά καλύτερα, πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει κανείς λόγος να φοβάται ο Ομογενής και αμερικανός επισκέπτης. Η Ελλάδα με τις αμέτρητες φυσικές ομορφιές, τον πολιτισμό αιώνων, την μεγαλειώδη ιστορία της και τις οικονομικές πλέον τιμές, τους περιμένει για να τους προσφέρει την απαράμιλλη ελληνική φιλοξενία.

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που φέτος στην εκστρατεία μας αυτή έχουμε την ηθική συμπαράσταση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη, του προέδρου του ΕΟΤ Νίκου Κανελλόπουλου, του πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Βασίλη Κασκαρέλη, του προέδρου του ΣΑΕ Στέφανου Ταμβάκη και του συντονιστή του ΣΑΕ στις ΗΠΑ, Θεόδωρου Σπυρόπουλου. Τα μηνύματά τους μπορείτε να τα διαβάσετε στο φύλλο της εφημερίδα μας. (www.greeknewsonline.com)

Στη διάρκεια της δίμηνης εκστρατείας μας, η Greek News θα φιλοξενήσει συνεντεύξεις και μηνύματα πολλών προσωπικοτήτων, Ελλήνων, Αμερικανών και Ομογενών, αλλά και απλών πολιτών. Και πιθανόν με ορισμένες προσφορές δώρων να κάνουμε την εκστρατεία μας ελκυστικότερη.

Σας καλούμε όλους να αγκαλιάσετε και να αναπαράγεται το μήνυμα της εκστρατείας μας και να επισκεφθείτε την Ελλάδα το καλοκαίρι, μαζί με τους φίλους σας.

Τώρα είναι η ώρα των έργων και πρέπει να αρθούμε ενώπιον των ιστορικών μας ευθυνών προς τη γενέτειρα. Τα λόγια κι η κριτική μπορούν να περιμένουν.

Ας πράξουμε όλοι το καθήκον μας.

Καλές Διακοπές και Καλή Αντάμωση το Καλοκαίρι στην Ελλάδα.
Του Αποστόλη Ζουπανιώτη
Εκδότη/Διευθυντή της Greek News
www.greeknewsonline.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...