Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

«Πράσινη» φούσκα βλέπουν οι εταιρείες επενδύσεων


Οι εταιρείες επενδύσεων ανησυχούν πως υφέρπει μια επενδυτική φούσκα στον τομέα της«πράσινης» ενέργειας και των περιβαλλοντικών υπηρεσιών.
Αυτό ήταν το συμπέρασμα έρευνας στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 200 fund managers προερχόμενοι κατά κύριο λόγο από μικρομεσαίες, αλλά  και ορισμένες μεγάλες εταιρείες επενδυτικών υπηρεσιών.




Σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η εταιρεία Rothstein Kass, η πρόσφατη πιστωτική κρίση έχει καταστήσει τους επενδυτές πιοεπιφυλακτικούς και εναργείς μπροστά στους κινδύνους που εγκυμονεί η «υπερεπένδυση» σε ορισμένους τομείς.
Το 24% των ερωτηθέντων εκτίμησαν πως η επόμενη επενδυτική φούσκα θα έχει πράσινο χρώμα και θα αφορά τον τομέα της «καθαρής» ενέργειας και των περιβαλλοντικών υπηρεσιών, με τα εμπορεύματα, την αγορά χρυσού και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες να ακολουθούν.
Η πράσινη ενέργεια περιλαμβάνει την ηλιακή, την αιολική, τη γεωθερμική και άλλες μορφές με πολύ χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, ενώ ο τομέας περιβαλλοντικών υπηρεσιών περιλαμβάνει τις εταιρείες αντιρρυπαντικών τεχνολογιών και διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων.

econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...