Όνειδος για τη χώρα και για το Υπουργείο Υγείας συνιστά η δημιουργία «μεταναστών υγείας», που θα δημιουργήσει η ενοποίηση και συγχώνευση των μονάδων υγείας δηλώνει ο Σίμος Κεδίκογλου, φέρνοντας παράλληλα στη Βουλή το ζήτημα της μετατροπής του Νοσοκομείου Κύμης – Κέντρου Υγείας σε Κέντρο Υγείας και τονίζοντας, ότι στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να αναλογιστούν
τον κίνδυνο, που εγκυμονεί για την ανθρώπινη ζωή η μεγάλη χιλιομετρικά και χρονικά απόσταση από το Νοσοκομείο Χαλκίδας σε συνδυασμό με την άσχημη κατάσταση του οδικού δικτύου.
Όπως υπογραμμίζεται, η Κύμη με το Π.Δ 131/1987 χαρακτηρίζεται ως άγονη και προβληματική περιοχή κατηγορίας Α λόγω των κοινωνικών, γεωγραφικών, συγκοινωνιακών και οικιστικών συνθηκών. Αναφέρεται, επίσης, ότι το Νοσοκομείο στη γενέτειρα του Γ. Παπανικολάου κληροδοτήθηκε από το ίδρυμα «Παπανικολάου» όχι απλά για να τιμηθεί η μνήμη του επιφανέστερου Έλληνα επιστήμονα, αλλά γιατί καλύπτει υγειονομικά μία πολύ μεγάλη και αποκομμένη συγκοινωνιακά περιοχή με πληθυσμό 40.000 κατοίκων που το καλοκαίρι τριπλασιάζεται.
Επιπλέον, το Νοσοκομείο –ΚΥ Κύμης σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη για τη μέτρηση της αποδοτικότητας των νοσηλευτικών μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας χαρακτηρίζεται από σχεδόν άριστη αποδοτικότητα κλίμακας (97%), από σχεδόν άριστη τεχνική αποδοτικότητα (98%) και ως εκ τούτου σχεδόν άριστη τεχνική αποδοτικότητα, ενώ τμήματα του Νοσοκομείου που βαίνουν προς κατάργηση, όπως η παθολογική και χειρουργική κλινική και τα χειρουργεία εξυπηρετούν σημαντικά τους κατοίκους.
Εκτός αυτού η πιθανή κατάργηση του τμήματος της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού θα έχει ως συνέπεια την επιπλέον επιβάρυνση της τάξης των 30.000 ευρώ ανά ασθενή ετησίως μόνο για τη μεταφορά των ασθενών και παράλληλα τη δραματική μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης αυτών των ασθενών αφού θα χρειάζονται 10 ώρες ημερησίως προκειμένου να υποβληθούν σε συνεδρία αιμοκάθαρσης.
Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους και προειδοποιούν με δυναμικές κινητοποιήσεις, ζητώντας να συμπεριληφθεί το Γ.Ν Κύμης σε μία νέα επικαιροποιημένη μελέτη κόστους ωφέλειας που θα λαμβάνει υπόψη το ημερήσιο κόστος νοσηλείας, το κόστος των μετακινήσεων, της υγείας και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά παροχής υγείας, πριν υλοποιηθούν οι όποιες αποφάσεις περί συγχωνεύσεων.
Απο το Δελτίο Τύπου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου