Άρθρο της η Σοφίας ΚόλλιαΑγαπητοί μου συμπολίτες τα προβλήματα που έχουμε είναι πολύ μεγάλα και ζητάνε την άμεση λύση τους.
Υπάρχουν λύσεις αρκεί να αποφασίσουμε ότι πράγματι θέλουμε να βρούμε λύση, και όχι να αποπρασανατολίζουμε τον κόσμο με άσκοπες κινήσεις και σπατάλη δυνάμεων και πόρων.
Όλοι θέλουμε αποφασιστική Δημοτική Αρχή, αλλά από τι κρίνεται αυτή η αποφασιστικότητα?
Η απάντηση είναι , η Δημοτική Αρχή που δίνει λύσεις γρήγορες, καίριες, και αποτελεσματικές, και όχι να πελαγοδρομεί για να τους ευχαριστήσει όλους και τελικά να μην γίνει τίποτα ουσιαστικό.
Πρώτα θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ στο πρόβλημα της αίθουσας για τα Δημοτικά Συμβούλια στην Κάρυστο.
Από τον Δήμο έχουν πει ότι θα δημιουργηθεί χώρος στα Καλύβεια. Πριν τις κινητοποιήσεις δεν ακουγόταν κακό, αλλά τώρα φάνηκε το πόσο πρόβλημα έχουμε με την σχολική στέγη και καλό θα ήταν να αναθεωρήσουμε μερικές σκέψεις.
Τα δημοτικά Συμβούλια, κατά την ταπεινή μου γνώμη, θα πρέπει να γίνονται ανάλογα το θέμα που ενδιαφέρει περισσότερο και στο Μαρμάρι, και στα Στύρα και φυσικά και στην Κάρυστο.
Στην Κάρυστο θα μπορούσαν να γίνοται στο Γιοκάλειο προσωρινά, αλλά ακόμα και σε χώρο στο κτήμα του κ.Χουντάση. Υπάρχει χώρος κατάλληλος και πολύ εύκολα μπορεί να τροποποιηθούν μερικά πράγματα.
Υπάρχουν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της περιουσίας του, και να μην υπήρχαν, έχουμε κάθε δικαίωμα να κάνουμε χρήση σαν πόλη, αφού είναι από πόρους που έπρεπε να επενδυθούν για το κοινό καλό.
Επίσης το περιβαντολλογικό κέντρο που βρίσκεται στον περίβολο του Σχολείου Καλυβείων, θα μπορούσε να βρεθεί τρόπος να ενσωματωθεί στις χρήσεις του Σχολείου.
Σε καταστάσεις κρίσεων γίνονται επισχέσεις, και νομίζω ότι πάντα υπάρχουν παράθυρα που ένας νομικός θα έβρισκε για το πάρουμε και να το χρησιμοποιήσουμε.
Αλλά και αυτό να μην γίνει, το σχολείο με σωστή διαμόρφωση και την αναστύλωση του σπίτι του δασκάλου που βρίσκεται στον χώρο του σχολείου, μπορεί άνετα να δεχτεί τα παιδιά τον Σεπτέμβρη.
Που θα βρούμε τα λεφτά?
Από το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου διαβάσαμε ΣΤΟ ΝΟΎΜΕΡΟ 32 ..¨Προσθήκη wc KEΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ 45.000!!!!!ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΚΟΜΙΤΟΥ 45000 ΕΥΡΩ
κσι σίγουρα θα μπορύσαμε και να κάνουμε οικονομία και από άλλες πηγές.
Δεν λέω να μην γίνουν και αυτά, αλλά σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης αλλάζουν οι προτεραιότητες, άλλωστε αυτά τα σχολεία θα κλείσουν του χρόνου με τον Καλλικράτη για τα Σχολεία.
Φυσικά να συνεχίσουμε τον αγώνα για ένταξη του Σχολείου σε κάποιο πρόγραμμα, μιας και χρειαζόμαστε και 3 Δημοτικό, αν σκεφτείτε τις αίθουσες που έχουμε στον Δρόμο και τις ανάγκες του νέου σχολείου, με το ολοήμερο πρόγραμμα, και πρόσθετες δραστηριότητες.
Πολιτική εξουσία δεν είναι μόνο η κεντρική κυβέρνηση αλλά και ο Δήμος. Η πίεση μας πρέπει να είναι προς όλους αν θέλουμε να δούμε αποτέλεσμα.
Με το να κλείνουμε την Πόλη , η και τους δρόμους, μια για το ένα και μια για το άλλο, με τα προβλήματα που έχουμε, το μόνο που κάνουμε είναι να καταρρακώνουμε την οικονομία μας ακόμα περισσότερο. Άλλωστε μας περιμένει μεγάλος αγώνας για το Νοσοκομείο!!
Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο κόσμος και σας παρακαλώ θερμά, να σκεφτείτε αυτές τις λύσεις.
Αρθρογραφεί η Σοφία Κόλλια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου