To εδάφος της πατρίδας μας και οι ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες, έχουν συμβάλλει στην ανάπτυξη χορταρικών με εξέχουσα γεύση, υφή, άρωμα αλλά και διατροφική αξία.
Το αγριοκάροτο (δαύκο), το αγριομάρουλο, η αλεντρίδα, οι γαλατσίδες, οι ζοχοί, οι αρωματικές καυκαλήθρες, οι παπαρούνες, το πολύριζο, το προβάτσι, τα ραδίκια και η ρόκα, είναι μερικά μόνο είδη άγριων χόρτων που η ελληνική φύση απλόχερα μας προσφέρει.
Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, τα άγρια χόρτα εναρμονίζονται πλήρως με την έννοια της Μεσογειακής Διατροφής.
Συνοδέψτε ένα κομμάτι χορτόπιτα με λίγο φρέσκο τυρί και απολαύστε ένα υγιεινό και γευστικότατο «ελαφρύ» γεύμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου