Tαξιδι στο χρόνο.. Στην εκπνοή του 20ού αιώνα και ενώ στο διάστημα της τελευταίας 15ετίας εμφανίστηκαν στην ελληνική οικονομική ζωή πλήθος νέες και δυναμικές εν πολλοίς επιχειρήσεις, τα λεγόμενα νέα επιχειρηματικά «τζάκια», υπάρχουν αρκετές βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις που είτε έχουν κλείσει ή σύντομα πρόκειται να γιορτάσουν την πρώτη εκατονταετία της ζωής τους. Έτσι παρακάτω Ξεκινα μια Ιστορια..
- Οι πρώτοι τυποποιητές λαδιου στη ελλαδα εκεινης της εποχης -
Η ιστορία της λοιπόν αρχίζει από τα πρώτα χρόνια του αιώνα. Το 1902 δύο νέοι από την Κάρυστο της Εύβοιας, οι Ευάγγελος Γιαννακός και Δήμος Καρακώστας, δημιουργούν στα «λαδάδικα» της Ομόνοιας,στην οδός Σωκράτους, την εταιρεία Ευ. Γιαννακός & Δ. Καρακώστας.
Προμηθεύονταν ελαιόλαδα κυρίως από την Πελοπόννησο, επιλέγοντας τις καλύτερες ποιότητες από τις περιοχές της Λακωνίας και της Μεσσηνίας συνεργαζόμενοι με τα καλύτερα ελαιοτριβεία αυτών των περιοχών, και τα μετέφεραν στη Σωκράτους σε ξύλινα βαρέλια τις «μπόμπες», όπως ονομάζονταν και σε ασκιά.
Στη συνέχεια τα τυποποιούσαν σε συσκευασίες μεταλλικών δοχείων και τα διέθεταν στο εμπόριο με τα εμπορικά σήματα «Μινέρβα» και «Ρεγγίνα». Εκτός όμως από την πρωτογενή μορφή τυποποίησης του μεταλλικού δοχείου πωλούν και χύμα ελαιόλαδο σε βαρέλη
Ωσπου το 1936 κάνει την εμφάνισή του στην ελληνική αγορά το πρώτο εμφιαλωμένο ελαιόλαδο Μινέρβα.ια των 160 οκάδων και σε στάμνες των 55 οκάδων. Το ελαιόλαδο Μινέρβα έφτασε να το συνιστούν ακόμη και οι παιδίατροι για τη διατροφή των παιδιών εκεινη την εποχη. Ακόμη και ως σήμερα η Μινέρβα ΑΕ ειναι η μεγαλύτερη και αμιγώς ελαιουργική επιχείρηση
- Οι πρώτοι τυποποιητές λαδιου στη ελλαδα εκεινης της εποχης -
Η ιστορία της λοιπόν αρχίζει από τα πρώτα χρόνια του αιώνα. Το 1902 δύο νέοι από την Κάρυστο της Εύβοιας, οι Ευάγγελος Γιαννακός και Δήμος Καρακώστας, δημιουργούν στα «λαδάδικα» της Ομόνοιας,στην οδός Σωκράτους, την εταιρεία Ευ. Γιαννακός & Δ. Καρακώστας.
Προμηθεύονταν ελαιόλαδα κυρίως από την Πελοπόννησο, επιλέγοντας τις καλύτερες ποιότητες από τις περιοχές της Λακωνίας και της Μεσσηνίας συνεργαζόμενοι με τα καλύτερα ελαιοτριβεία αυτών των περιοχών, και τα μετέφεραν στη Σωκράτους σε ξύλινα βαρέλια τις «μπόμπες», όπως ονομάζονταν και σε ασκιά.
Στη συνέχεια τα τυποποιούσαν σε συσκευασίες μεταλλικών δοχείων και τα διέθεταν στο εμπόριο με τα εμπορικά σήματα «Μινέρβα» και «Ρεγγίνα». Εκτός όμως από την πρωτογενή μορφή τυποποίησης του μεταλλικού δοχείου πωλούν και χύμα ελαιόλαδο σε βαρέλη
Ωσπου το 1936 κάνει την εμφάνισή του στην ελληνική αγορά το πρώτο εμφιαλωμένο ελαιόλαδο Μινέρβα.ια των 160 οκάδων και σε στάμνες των 55 οκάδων. Το ελαιόλαδο Μινέρβα έφτασε να το συνιστούν ακόμη και οι παιδίατροι για τη διατροφή των παιδιών εκεινη την εποχη. Ακόμη και ως σήμερα η Μινέρβα ΑΕ ειναι η μεγαλύτερη και αμιγώς ελαιουργική επιχείρηση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου