Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Ο Ζάχος Χατζηνικολής σχετικά με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ενέργειας

Σχετικά με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ΤΕΤΆΡΤΗ 25 ΓΕΝΆΡΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και σε συνεννόηση με τον κ Δήμαρχο Καρύστου και ενημέρωση με τον κ. εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης που έχει υποβάλλει και αυτός αίτημα σύγκλησης εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου, προτείνουμε την ΟΜΌΦΩΝΗ ΨΉΦΙΣΗ του κατωτέρω Ψηφίσματος που συνάδει πλήρως με τις πρόσφατες ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλιου και που έχει ως κατωτέρω.

Επίσης ζητάμε να κλείσουν οι Υπηρεσίες του Δήμου την άνω ημέρα , ώστε να παραστούν και όσοι υπάλληλοι επιθυμούν, αλλά και σε ένδειξη διαμαρτυρίας .

Το προτεινόμενο ψήφισμα έχει ως εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου με σωρεία ΟΜΟΦΩΝΩΝ αποφάσεων του , ήδη από τον Αυγουστο του 2020 και συνεχώς εως σήμερα, έχει διαμηνύσει ότι δεν θα δεχτούμε ούτε άλλη μία ανεμογεννήτρια . Σύλλογοι φορείς και μία μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών μας έχουν εκφράσει την ίδια διαμαρτυρία και απόφαση . 

Ολοι οι εμπλεκόμενοι με τις αδειοδοτήσεις ΑΠΕ δημόσιοι φορείς έχουν πλήρη γνώση των ανωτέρω αποφάσεων.

Επιπλέον το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου με ομόφωνη απόφαση ανέθεσε σε εξωτερικούς δικηγόρους τις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά της αδειοδότησης των έργων αιολικών σταθμών εταιριών ΑΊΟΛΟΣ και DMX.

Πριν από αυτήν την ενέργεια το νομικό τμήμα του Δήμου έχει προβεί σε πλείστες ενέργειες κατά της αδειοδότησης πολλών αιολικών σταθμών Παράλληλα ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας ,ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Νημποριού, ο Σύλλογος ΔΙΛΗΣΣΟ ,ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Καρύστου ο Αναπτυξιακός και πολίτες που θίγεται η περιουσία τους,οι επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και η ποιότητα ζωής τους από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών ,έχουν προβεί σε πολλές διαμαρτυρίες και νομικές ενέργειες κατά των μη σύννομων αδειών που εκδίδουν ΡΑΕ, ΔΙΠΑ του ΥΠΕΝ και άλλες αδειοδοτούσες αρχές.

Παρόλα αυτά, προ ημερών ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΜΠΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΝ για την Αίολος Ενεργειακή στην Δυτική παραλία του κόλπου της Καρύστου και στο Αμυνού , ενώ στα Νέα Στύρα συνεχίζουν και τοποθετούν ανεμομετρητές. Επίσης συντάχθηκε και μπήκε σε διαβούλευση η ΜΠΕ εταιρίας DMX με 7 αιολικους σταθμούς σε οικολογικά ευαίσθητες περιοχές του Δήμου και κοντά σε κατοικημένες περιοχές .

Ταυτοχρόνως συνεχίζονται οι διαδικασίες για τις υπο τοποθέτηση ανεμογεννητριών της εταιρίας ΕΛΛΑΚΤΩΡ και λοιπών εν εξελίξει .

Σαν να μην έφταναν αυτά , εκδόθηκε και ΑΕΠΟ για την κατασκευή συσσωρευτών ενέργειας ( μπαταρίες ) που θα μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα .

Δηλαδή το ΥΠΕΝ ,η ΡΑΕ και οι άλλες αδειοδοτούσες αρχές αγνοούν ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ να καθορίσομε ΕΜΕΙΣ το μέλλον και την προοπτική του τόπου μας και ποιο τόπο θα παραδώσομε στα παιδιά μας , που πάντως δεν θα είναι η αποκλειστική μπαταρία της Ελλάδας .

Είναι ηλίου φαεινότερο οτι αυτοί δεν θα σταματήσουν ΠΟΥΘΕΝΑ .

Είναι πασιφανέστατο ότι μεχρι το 2030 θα επιδιώκουν να βάζουν ανεμογεννήτριες στον Δήμο μας.

Είναι πλήρως αντιληπτό οτι οι εμπλεκόμενες δημόσιες υπηρεσίες θα υπογράφουν αμέσως και ασυζητητί οιαδήποτε άδεια ή έγκριση τους δοθεί προς υπογραφή , ακόμη και εάν αφορά ΑΙΟΛΙΚΑ μέσα στην πόλη .

Επειδή αυτό δεν το ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ,για τους ανωτέρω λόγους αποφασίζουμε κινητοποιήσεις έτσι ώστε να κατανοήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι δημόσιοι φορείς ότι οιαδήποτε άδεια και να δοθεί , οιαδήποτε έγκριση και να δοθεί , δεν θα έχει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ αποτέλεσμα , διότι θα κλείσομε δρόμους , θα κλείσομε λιμάνια και δεν θα περάσει όχι χωματουργικό , άλλα ούτε κουνούπι και το μόνο που θα πετύχουν θα είναι αναταραχές και επεισόδια.

Και για αρχή αποφασίζουμε όλοι ομόφωνα την οργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της 25 Γενάρη στην Αθήνα , στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ,

Ο αγώνας θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και κάθε μέσον έως ότου οι αδειοδοτούσες αρχές αποφασίσουν να σεβαστούν τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής και την επιθυμία των κατοίκων Καρύστου να ζήσουν σε ένα τόπο που δεν θα ντρέπονται να παραδώσουν κάποια στιγμή στα παιδιά τους.

Έναν τόπο όμορφο ,καθαρό , με περαιτέρω δυναμική τουριστική , αλλά και αγροτοκτηνοτροφική αξιοποίηση , όπως τον κληρονομήσαμε εμείς από τους προγόνους μας.»

Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι θα ψηφιστεί ΟΜΟΦΩΝΑ

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...