Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Ενημέρωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Χαλκίδας

Συνάδελφοι, οι εξελίξεις είναι σοβαρές. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας προχωράει άμεσα στην ατομική “αξιολόγηση”, κάνοντας αρχή από τις περιοχές που θα εκλέγονται νέοι σύμβουλοι εκπαίδευσης.

Επίσης, στην επικοινωνία που είχε με τη ΔΟΕ η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι υπάρχει εισήγησή της για τροποποιήσεις στο μισθολόγιο των εκπαιδευτικών (πιθανόν επίδομα συνδεδεμένο με την
αξιολόγηση).

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ , οι εκλεγμένοι της ΑΣΕ, είπαν ότι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και αποτελούν κήρυξη πολέμου για τον κλάδο. Κατέθεσαν ολοκληρωμένη πρόταση για την διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με όλα τα ζητήματα μπροστά (αυξήσεις στους μισθούς και εργασιακά). 

Προτείναμε κύκλο Γενικών Συνελεύσεων από 23/1 έως 3/2 και ολομέλεια προέδρων στις 4/2 με πρόταση για, τουλάχιστον, 24ωρη απεργία μέσα στον Φλεβάρη και κλιμάκωση της πάλης. Επίσης, προτείναμε άμεση απόφαση για απεργία - αποχή συνολικά από την αξιολόγηση (ατομική και αυτοαξιολόγηση). 

Επισημάναμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία αναμονή από τους εργαζόμενους απέναντι στην κυβερνητική κοροϊδία, καμία αναμονή κυβερνητικών «σωτήρων».

Ακόμη, στο επίπεδο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας ως ΑΣΕ προτείναμε από την πρώτη στιγμή να συγκληθεί έγκαιρα έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη, 25/01, ώστε να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις και να οργανώσουμε άμεσα τον αγώνα μας ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό οδοστρωτήρα. Η πρότασή μας αυτή απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του Δ.Σ. (ΔΗΣΥ), με τη δικαιολογία ότι “η ΔΟΕ έχει θέση για το ζήτημα (;)”.

Θα υπάρξει νέα ενημέρωση για τις εξελίξεις και τις αποφάσεις.

Κανένας μόνος του! Οργανωμένα θα δώσουμε την απάντησή μας!

Οι εκλεγμένες με την ΑΣΕ,
Μαυροκεφαλίδου Μαρία,
Σουλάνδρου Δέσποινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...