Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χαλκίδας: «Παραμένουν ανοιχτές οι πληγές στο Ληλάντιο δυο χρόνια μετά την καταστροφική πλημμύρα»

Η πλημμύρα της 8ης Αυγούστου 2020 παραμένει έντονα όχι μόνο στην μνήμη αλλά και στην ζωή όσων επλήγησαν στην Κεντρική Εύβοια, στα Πολιτικά και στο Ληλάντιο, τότε που χάθηκαν περιουσίες και κυρίως ζωές.

Δύο χρόνια μετά η Πολιτεία, στην Κυβερνητική αλλά και την Αυτοδιοικητική διάστασή της, δεν κατόρθωσε να αποκαταστήσει κρίσιμες υποδομές και κυρίως να μεριμνήσει για την θωράκιση της περιοχής των εκβολών του Λήλαντα με οριοθέτηση και εν συνεχεία με σωστά και αποτελεσματικά αντιπλημμυρικά έργα. 

Παρά την τραγική καταστροφή η μελέτη για την οριοθέτηση του Λήλαντα παραμένει ανολοκλήρωτη και τα όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία έργα παραπέμπονται στις καλένδες, ίσως περιμένοντας την επόμενη καταστροφική θεομηνία. 

Η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν είναι σε θέση να αποκαταστήσουν την γέφυρα των Φύλλων, αφήνοντας μας να «θαυμάζουμε» την απόλυτη και προκλητική ανικανότητά τους και να θυμηθούμε τα εκατομμύρια που σκορπίστηκαν αδιαφανώς σε ανεξέλεγκτες συμβάσεις χωματουργικών εργασιών. 

Διαπρέπουν μόνο στα ταξίδια, στις λιτανείες, στα πανηγύρια και στις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όσοι έως σήμερα είχαν την ψευδαίσθηση ότι αυτό το μείγμα πολιτικής ανικανότητας, αναλγησίας, αδιαφάνειας και non stop πελατειακής διαχείρισης στην Κυβέρνηση, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Χαλκιδέων είναι σε θέση να προστατεύσει τον τόπο, τους πολίτες και την κοινωνία με πολιτικές πρόληψης, ανθεκτικότητας και ασφάλειας ας το ξανασκεφτούν πάλι. 

Είναι καιρός να Αλλάξουν οι ηγεσίες αυτές για να προστατευτεί ο τόπος για να Αλλάξει η ζωή των ανθρώπων της εργασίας και της παραγωγής, κτίζοντας ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος με ανθεκτική δημοκρατία που προστατεύει τον πολίτη και εγγυάται την προκοπή του.

Η Συντονιστική Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...