Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Σημαντική ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό των δομών υγείας της Εύβοιας

Αναμένεται σημαντική ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό των δομών υγείας της Εύβοιας. Μέχρι 31-12-2022 παρατείνεται η διάρκεια των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού.

Για την συνάντησή του και τα όσα συζήτησε με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, αλλά και την από κοινού τηλεφωνική τους επικοινωνία με τον Μ. Βορίδη για τον νέο οργανισμό του Νοσοκομείου, μίλησε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον δημοσιογράφο Δημ. Αποστόλου και τον σταθμό των εργαζομένων Χαλκίδας 96,5 FM.


Ο Θανάσης Ζεμπίλης υπογράμμισε ότι έθεσε στον Υπουργό Υγείας το θέμα της ενίσχυσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δομών υγείας της Εύβοιας, δεδομένου ότι επίκειται η προκήρυξη 4.910 μόνιμων θέσεων νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων. 

«Η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορά κυρίως στο επικουρικό προσωπικό, το οποίο θα λάβει μοριοδότηση για την μονιμοποίηση του. Σε αρχική φάση, οι συμβάσεις που λήγουν 31/3/2022 παρατείνονται έως και 31/12/2022 και στο ενδιάμεσο θα βγει στη δημοσιότητα η προκήρυξη για την μονιμοποίηση τους. 

Ζήτησα, λοιπόν, από τον Υπουργό Υγείας την περαιτέρω ενίσχυση των δομών υγείας της Εύβοιας και πιστεύω ότι θα έχουμε ευχάριστα νέα ως προς τον αριθμό των θέσεων που θα προκηρυχθούν για την περιοχή μας», ανέφερε ο Βουλευτής.

Ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρθηκε και στην έγκριση του νέου οργανισμού του Γ.Ν.Χ., που αποτελεί επείγουσα ανάγκη για την στελέχωση του νέου νοσοκομείου. «Είχαμε μία τριμερή σύσκεψη ανάμεσα σε εμένα, τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη, που συμμετείχε τηλεφωνικά. Πιστεύω ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα το θέμα θα λυθεί. 

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι η έγκριση του νέου οργανισμού έχει καθυστερήσει, καθώς σκοντάφτουμε στις γνωστές μνημονιακές δεσμεύσεις για τα ΝΠΔΔ, που δεν επιτρέπουν να υπάρξει αύξηση προσωπικού μέσω οργανογράμματος. 

Ωστόσο, εδώ έχουμε μία διαφορετική περίπτωση, καθώς το νοσοκομείο είναι καινούργιο και οι δυνατότητές του είναι μεγαλύτερες από αυτές που προβλέπονται στον υφιστάμενο οργανισμό. Τόνισα δε στους αρμόδιους Υπουργούς ότι το ΓΝΧ δεν εξυπηρετεί περιστατικά μόνο από την Χαλκίδα, αλλά και από τις υπόλοιπες περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας».

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε ήταν η δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας. 

«Πρότεινα στον Υπουργό η δημιουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2022-2027, ενώ υπογράμμισα ότι στο ΓΝΧ αντιμετωπίζονται κάθε χρόνο περίπου 1000 περιστατικά, τόσο από την Εύβοια, όσο και από την Βοιωτία, που χρειάζονται αιμοδυναμική-καρδιολογική υποστήριξη και λόγω έλλειψης του απαραίτητου εργαστηρίου διακομίζονται στην Αθήνα. 

Ο κ. Πλεύρης έδειξε κατανόηση και συμφώνησε ότι είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει η δημιουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου», ανέφερε ο Θανάσης Ζεμπίλης.

Το ζήτημα της αξιοποίησης του παλαιού νοσοκομείου Χαλκίδας τέθηκε στο τραπέζι και ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε την άποψη ότι θα σεβαστεί την επιλογή της τοπικής κοινωνίας, ανέφερε ο Θανάσης Ζεμπίλης. 

«Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο δεν πρέπει να χρονίσει. 

Η διαδικασία της αξιοποίησης πρέπει να προχωρήσει γρήγορα, διότι έχουμε διττό πρόβλημα: αφενός, το ίδιο το κτίριο απαξιώνεται και η αποκατάστασή του για την μελλοντική χρήση που θα αποφασισθεί θα απαιτήσει περισσότερα χρήματα και αφετέρου, μία ολόκληρη περιοχή στο κέντρο της πόλης έχει ερημώσει. Δήμος Χαλκιδέων και διοίκηση του ΓΝΧ πρέπει να επισπεύσουν την διαβούλευση. 

Ο κ. Πλεύρης, από μεριάς του, δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσει την πρόταση που θα του γίνει από τους τοπικούς φορείς και θα τρέξουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας όπου εμπλέκονται», υπογράμμισε ο Βουλευτής Ευβοίας, ενώ συμπλήρωσε ότι «πρότεινα οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας να μπουν μπροστά, ώστε να προχωρήσουμε γρήγορα τις διαδικασίες αξιοποίησης και στη συνέχεια να βρούμε το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο για την χρηματοδότησή του».

Αναφορικά με την χρήση του, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε ότι δεν θέλει να προδικάσει το αποτέλεσμα της διαβούλευσης. «Υπάρχουν πολλές ανάγκες. Ανάγκες στέγασης υπηρεσιών του δήμου, ανάγκες υγειονομικής φύσεως όπως, για παράδειγμα, η δημιουργία κέντρου αποκατάστασης κτλ. 

Αυτό είναι θέμα που θα προκύψει από την διαβούλευση. Το μείζον είναι ότι πρέπει να καταλήξουμε μέσα στις επόμενες 10 μέρες στο τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε και να πάμε στον Υπουργό για να προχωρήσει η διαδικασία. 

Το κέντρο δεν αντέχει άλλο αυτή την κατάσταση. Καταστήματα κλείνουν και η περιοχή υποβαθμίζεται. Την ίδια περίοδο που τρέχει η αποκατάσταση της δημοτικής αγοράς και αναβαθμίζεται το κέντρο, έχουμε δίπλα το παλαιό νοσοκομείο που αποτελεί εστία απαξίωσης. Πρέπει να τρέξουμε», ανέφερε ο Βουλευτής Ευβοίας.

Ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρθηκε και στα θέματα της δημιουργίας Μονάδων Τεχνητών Νεφρού σε Ιστιαία και Κάρυστο. 

«Στην Ιστιαία προκηρύξαμε τις θέσεις νεφρολόγων, και μάλιστα για να δώσουμε επιπλέον κίνητρο την μία εκ των δύο σε θέση διευθυντή, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε ανταπόκριση. 

Θα επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις με περαιτέρω κίνητρα. Στην Κάρυστο, έχουμε νεφρολόγο, αλλά υπάρχουν κτιριακά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για να γίνει η ΜΤΝ. Πιστεύουμε ότι θα προχωρήσουν σιγά σιγά τα έργα για να μπορέσει να γίνει», σημείωσε ο Βουλευτής

Κλείνοντας, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται και η επικοινωνία είναι διαρκής. «Δεν σημαίνει ότι με το να κάνουμε μία συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό ότι λύνονται και τα προβλήματα. 

Χτίζουμε πάνω στη συνάντηση και στη συνέχεια, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, επικοινωνούμε διαρκώς με το Γραφείο του Υπουργού και τις αρμόδιες διευθύνσεις για να υλοποιηθούν αυτά που συμφωνήσαμε. Το είδαμε και με την παράκαμψη Χαλκίδας. 

Η προσπάθεια πρέπει να είναι διαρκής και έντονη για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα», ανέφερε ο Βουλευτής Ευβοίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...