Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Αειφόρος ανάπτυξη της Εύβοιας με την Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων

Αειφόρος Ανάπτυξη της Εύβοιας με την Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτιστικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών των Τεχνολογιών της Πληροφορικής

Στο πλαίσιο του Ερευνητικού Έργου (ΑΕΙ) «Αειφόρος Ανάπτυξη Λιγότερο Αναπτυγμένων Περιοχών με τη Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτιστικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών ΤΠΕ», της Γενικής Γραμματείας Έρευνας Καινοτομίας (Α.Π.ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ 2976/17.06.2021) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» ΕΣΠΑ 2014-2020, στον Τομέα προτεραιότητας Πολιτισμός – Τουρισμός και Δημιουργικές Βιομηχανίες με συντονιστή το ΕΜΠ, με Επιστημονικά Υπεύθυνη την Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ & Μέλος ΔΕ ΤΕΕ κα Αντωνία Μοροπούλου σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας με τον Πρόεδρό του κο Γιώργο Στασινό θα πραγματοποιηθεί Σύσκεψη-συζήτηση εργασίας με θέμα : 

«Αειφόρος Ανάπτυξη της Εύβοιας με την Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτιστικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών των Τεχνολογιών της Πληροφορικής».

 Θα συζητηθούν οι άμεσες δυνατότητες που θα μπορούσε να προσφέρει το πρόγραμμα ΑΕΙ στην ανάπτυξη της Εύβοιας που με σύμφωνη γνώμη του Consortium αποφασίστηκε να επεκταθεί από την Κεντρική και στη Βόρειο Εύβοια μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, εθελοντικά και χωρίς καμία επιβάρυνση του προγράμματος. Εθελοντική και αξιοσημείωτη είναι και η συμβολή των μηχανικών και ειδικά του Περιφερειακού Τμήματος Νομού Ευβοίας του ΤΕΕ στην κατεύθυνση αυτή.

Η Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 12.00 μ.μ. – 14.00 μ.μ. στη Χαλκίδα (Αμφιθέατρο στο Κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας) -Λεωφ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα- και θα μεταδοθεί ζωντανά.

Καλωσόρισμα θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Σπανός Φάνης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Εύβοιας, κ. Λάππας Κωνσταντίνος. Την έναρξη θα κηρύξει ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ. Στασινός Γιώργος. Την εισήγηση θα παρουσιάσει εκ μέρους του Ε.Μ.Π. η Επιστημονικά Υπεύθυνη Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ & Μέλος ΔΕ Τ.Ε.Ε., κα Μοροπούλου Αντωνία . Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συμμετέχουν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας, κ. Κελαϊδίτης Γεώργιος, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κα Αναγνώστου Μαρία, η Αναπλ.Γενική Διευθύντρια Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κα Ιωαννίδου Περσεφόνη, η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κα Βάκα Ελένη, ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, κ. Ψαθάς Γεώργιος, ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης Αγίας Άννας, κ. Τσαπουρνιώτης Γεώργιος και ο Δήμαρχος Ιστιαίας, κ. Κοντζιάς Ιωάννης. 

Θα συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι παραγωγικών και αναπτυξιακών φορέων της Εύβοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...