Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Επίσκεψη στον Συνεταιρισμό Ταξιάρχη Β. Εύβοιας

Ζεμπίλης: Μέχρι τα τέλη του χρόνου οι πρώτες αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους γεωργούς. Οι συκεώνες θα αποζημιωθούν με το συνολικό ποσό των 3.100.000 ευρώ μέσω των προγραμμάτων de minimis. Επίσκεψη στον Συνεταιρισμό Ταξιάρχη Β. Εύβοιας

Μετά τους κτηνοτρόφους έρχεται η σειρά των αποζημιώσεων των πυρόπληκτων αγροτών μέχρι τα τέλη του έτους. Για τους συκοπαραγωγούς γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να καταβληθούν στους δικαιούχους το συντομότερο αποζημιώσεις ύψους 3.100.000€, μέσω των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ήσσονος σημασίας ''de minimis". 

Το ζήτημα αυτό των αποζημιώσεων των ζημιών στις καλλιέργειες σύκων από τις δύο φυσικές καταστροφές που έπληξαν διαδοχικά την περιοχή απασχόλησε τον Βουλευτή Ευβοίας κ. Θανάση Ζεμπίλη κατά την επίσκεψη του στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Σύκων στον Ταξιάρχη, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου και την συνάντησή του με τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Στολίδη και μέλη του Συνεταιρισμού. 

Συγκεκριμένα, τον Μάιο ολοκληρώθηκε η απογραφή των ζημιών που είχε προκαλέσει η κακοκαιρία «Μήδεια», οι οποίες προσδιορίζονται στο ποσό των 1.300.000€, ενώ το ποσό της αποζημίωσης για τις φωτιές ανέρχεται σε 1.800.000€ το οποίο επίσης θα προέλθει από τα de minimis. 

«Σήμερα καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να επισπευστεί η καταβολή των χρημάτων για τις δύο αποζημιώσεις, όπως και η ενίσχυση λόγω κορωνοϊού, η οποία εκκρεμεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σύντομα πιστεύω ότι θα λάβουμε το πράσινο φως για την εκταμίευση», υπογράμμισε ο Βουλευτής Ευβοίας.

Ο Θανάσης Ζεμπίλης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση στα αιτήματα των παραγωγών και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις, ώστε αυτά να ικανοποιηθούν στο ακέραιο και σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

«Πρόκειται για ένα αγροτικό προϊόν υπεραξίας, που έχει μάλιστα και τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης στο εξωτερικό, και ως Πολιτεία οφείλουμε να το στηρίξουμε», ανέφερε ο Θανάσης Ζεμπίλης. 

«Τα σύκα Ταξιάρχη βρίσκονται υψηλά στην ατζέντα αναφορικά με την προσπάθεια εκσυγχρονισμού της αγροτικής παραγωγής και της ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας. Συνδυάζουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, τα οποία θα μπορούσαν να συμβάλουν στη μετάβαση της αγροτικής παραγωγής προς μία νέα εποχή ποιοτικής αναβάθμισης. 

Η γη του Ταξιάρχη, και γενικότερα της Βόρειας Εύβοιας, μπορεί να προσφέρει προϊόντα υψηλής θρεπτικής και οικονομικής αξίας, κάτι το οποίο σημαίνει περισσότερα έσοδα τόσο για τους παραγωγούς, όσο και για το Κράτος, και περισσότερες θέσεις εργασίας», συμπλήρωσε ο Βουλευτής.

Ο Θανάσης Ζεμπίλης άκουσε με προσοχή το πλάνο των ανθρώπων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιστιαίας για αύξηση της εξαγωγικής τους δράσης σε περισσότερες χώρες και δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί δίπλα τους σε αυτήν την δημιουργική προσπάθεια. «

Τα σύκα είναι ένα προϊόν που μπορεί και πρέπει να γίνει γνωστό σε περισσότερες χώρες. 

Πέρα, βέβαια, από την ομολογουμένως εξαιρετική ποιότητα του προϊόντος, χρειάζεται να ρίξουμε βάρος και στην παρουσίαση του προϊόντος, καθώς και στην εκμετάλλευση των καναλιών διανομής. Δηλαδή, το πώς θα παρουσιαστεί το προϊόν σε νέες αγορές και ποια θα είναι αυτά τα κανάλια που θα τοποθετήσουν τα σύκα στα ράφια των καταστημάτων νέων χωρών», υπογράμμισε ο Βουλευτής Ευβοίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...