Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ: Για τον τραγικό θάνατο μετανάστριας στον Πισσώνα

Ο τραγικός θάνατος μια μετανάστριας γυναίκας, ο τραυματισμός του συζύγου της και των δυο γιών τους, εργατών του πτηνοσφαγείου «Κελαϊδίτης ΕΠΕ –Σκαλέζα – Μαζαράκι», μετά από φωτιά που ξέσπασε στο παράπηγμα που διέμεναν, έφερε ξανά στο προσκήνιο τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας για τις συνθήκες δουλειάς και ζωής των μεταναστών εργατών.

Δυστυχώς δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Είναι γνωστό ότι εκατοντάδες μετανάστες αναγκάζονται να ζουν και να εργάζονται στην Εύβοια σε άθλιες συνθήκες, ακόμα και σε εγκαταστάσεις χοιροστασίων.

Το αστικό κράτος, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, διαχρονικά αφήνει απροστάτευτους τους μετανάστες, χωρίς χαρτιά, άδειες παραμονής κλπ για τα οποία απαιτούνται χρονοβόρες και δυσνόητες διαδικασίες,από υποστελεχωμένους οργανισμούς στις οποίες αρκετές φορές πρέπει να καταβληθεί και χρηματικό αντίτιμο.

Δεν είναι θέμα αναλγησίας. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να έχουν τους μετανάστες «στο χέρι», αδύνατους να διεκδικήσουν αξιοπρεπής συνθήκες ζωής και δουλειάς.Είναι θέμα στρατηγικής επιλογής για τη στήριξη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Καλλιεργούν την διάσπαση των εργαζομένων σε έλληνες και μετανάστες, για την ένταση της εκμετάλλευσης τόσο των μεταναστών όσο και των ελλήνων εργατών.

Έλληνες και ξένοι εργάτες δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Η διέξοδοςβρίσκεται στην οργάνωση και στην κοινή τους πάλη μέσα από τα σωματεία γιατη ζωή και τη δουλειά που έχουν ανάγκη σήμερα.

Όσο είναι κριτήριο της οικονομίας η αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών, η επίθεση στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, η ένταση της εκμετάλλευσης, θα είναι πάντα στην ημερήσια διάταξη.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, όταν βαδίσει αποφασιστικά στον δρόμο της ανατροπής για να πάρει ο ίδιος στα χέρια του το τιμόνι της εξουσίας.

--

Τομεακή Οργάνωση Εύβοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...