Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Την στήριξη της μητέρας επιχειρηματία κατά την κύηση ζητάει από την Πολιτεία το Επιμελητήριο Εύβοιας

Την στήριξη της μητέρας επιχειρηματία κατά την κύηση, την λοχεία και την ανατροφή των τέκνων, ζήτησε από την Πολιτεία το Επιμελητήριο Εύβοιας, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις με στόχο την απονομή δικαίου και την ισότητα μεταξύ όλων των εργαζομένων μητέρων.

Συγκεκριμένα ο Φορέας με επιστολή του, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη, τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδ. Γεωργιάδη, την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα. Μ. Συρεγγέλα, τον Γ. Γραμματέα Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρ. Τριαντόπουλο, και την Γ.Γ. Ισότητας, κα Γ. Χορμόβα, σε αποκατάσταση αδικιών τις οποίες υφίστανται οι επιχειρηματίες - αυτοαπασχολούμενες μητέρες, έναντι των εργαζόμενων υπαλλήλων μητέρων στον δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό, πρότεινε τα εξής :

1. Χορήγηση επιδόματος τοκετού 500 ύψους ευρώ.

2. Καταβολή στην επιχειρηματία - αυτοαπασχολούμενη μητέρα μηνιαίου βοηθήματος (ίσο του κατώτερου μισθού) για 6 μήνες.

3. Θέσπιση προγραμμάτων επιδότησης εργαζομένου στην επιχείρηση της επιχειρηματία - αυτοαπασχολούμενης μητέρας, διάρκειας 18 μηνών.

4. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών της επιχειρηματία - αυτοαπασχολούμενης μητέρας.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας έθεσε υπόψη της Πολιτείας τις ανωτέρω προτάσεις στο πλαίσιο της ισονομίας και της απονομής δικαίου από την Πολιτεία προς όλους τους πολίτες, ως αυτή αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα του Συντάγματος σε κάθε τομέα της ζωής, κατά συνέπεια και τον εργασιακό.

Με σκοπό των προτάσεων του, τη σφαιρική, δίκαιη και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση άμεσης και αποτελεσματικής προστασίας για όλες τις εργαζόμενες γυναίκες στο θέμα της μητρότητας και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της λοχείας και με στόχο ως χώρα, στην γυναίκα να ενσωματώσουμε τόσο την έννοια της επιχειρηματικότητας όσο και την έννοια της μητρότητας, κατά τρόπο ώστε, η μια έννοια να μην λειτουργεί εις βάρος της άλλης.

Επίσης με απώτερο στόχο - σε ένα πλαίσιο της δύσκολης πολυπλοκότητας του ρόλου της σύγχρονης γυναίκας επιχειρηματία - την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του γυναικείου ανθρώπινου δυναμικού στο επιχειρηματικό περιβάλλον και στην δυναμική της ελληνικής οικονομίας και παράλληλα την προστασία του ρόλου της μητέρας ως μέγιστη αξία της ανθρώπινης ζωής και σημαντικής παράμετρος επίλυσης του δημογραφικού προβλήματος.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...