Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Ξεκινάει η ανάπλαση της παραλίας Αμαρύνθου

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Δήμαρχος Ερέτριας Ιωάννης Δημητρόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι συναντήθηκαν σήμερα, Μεγ. Δευτέρα 26 Απριλίου 2021, στην παραλία της Αμαρύνθου, όπου θα ξεκινήσουν εργασίες για την ανάπλαση και τον εξωραϊσμό του κεντρικού παραλιακού τμήματος, σε μήκος ακτογραμμής 495 μέτρων.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1.280.000 €, το οποίο χρηματοδότησε, δημοπράτησε και συμβασιοποίησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στοχεύει στη
δημιουργία όλων εκείνων των υποδομών (χώροι αναψυχής, περιπάτου, πρασίνου, συνάθροισης, εκδηλώσεων κλπ.), οι οποίες θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες περίοικων και επισκεπτών.

Οι γενικές αρχές που ακολουθούνται για την αρχιτεκτονική οργάνωση του χώρου είναι:

Ø Η διαμόρφωση της παραλιακής διαδρομής περιπάτου καθ’ όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης της περιοχής επέμβασης με εναλλαγή υλικών και με γραμμική δενδροφύτευση, καθώς και δευτερευουσών διαδρομών περιπάτου.

Ø Η διαμόρφωση χώρων στάσης, ανάπαυσης και χαλάρωσης με καθίσματα και πεζούλες μικτής κατασκευής από σκυρόδεμα και ξύλο.

Ø Η τοποθέτηση νέας φύτευσης, μικρής και μεγάλης κλίμακας κατάλληλης και ανθεκτικής στο παραθαλάσσιο κλίμα.

Ø Η δημιουργία πάρκου - χώρου υπαίθριας έκθεσης στο δυτικό τμήμα της παραλίας.

Ø Η διατήρηση ανισοεπίπεδων τμημάτων στην προέκταση της κεντρικής πλατείας Αμαρύνθου.

Ø Η επίτευξη λειτουργικής ομοιομορφίας και καλαισθησίας στο τμήμα της παραλίας, το οποίο χρησιμοποιείται από τα καταστήματα.

Η συνολική προθεσμία για την εκτέλεση του έργου ορίζεται σε 18 μήνες. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα με την αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων και θα προχωρήσουν με απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες των κατοίκων, των παραθεριστών, όσο και των επιχειρήσεων της παραλίας Αμαρύνθου.

Μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και με κατοίκους, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ξεκινούμε το έργο ανάπλασης της παραλίας Αμαρύνθου! Εξασφαλίσαμε στην προηγούμενη θητεία μας χρηματοδότηση ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ξεπεράσαμε μελετητικά και άλλα προβλήματα, υπογράψαμε σύμβαση και προχωράμε!

»Η προθεσμία ολοκλήρωσης είναι 18 μήνες και οι εργασίες θα προχωρήσουν σε συγχρονισμό με τις ανάγκες των παραλιακών επιχειρήσεων εστίασης. Προσβλέπουμε ότι με το έργο αυτό, η παραλία της Αμαρύνθου θα γίνει ακόμη πιο θελκτική για τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους παραθεριστές».

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Ερέτριας Ιωάννης Δημητρόπουλος δήλωσε: «Η υπογραφή της σύμβασης για την ανάπλαση της παραλίας Αμαρύνθου, είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη. 

Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο, το οποίο όταν υλοποιηθεί, θα αλλάξει την όψη της παραλίας και πιστεύω ότι θα ενεργήσει πολλαπλασιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όχι μόνο των κατοίκων της Αμαρύνθου, αλλά και των επισκεπτών της. 

Θέλω να συγχαρώ την Περιφέρεια για αυτή την εξέλιξη και ιδιαιτέρως τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό και τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Κελαϊδίτη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...