Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Επιστολή Γιάννη Μανώλη στον Πρόεδρο ΔΣ Καρύστου για ναύλωση λεωφορείου και ίδρυση δημοτικής συγκοινωνίας

Με σημερινή μου επιστολή προς Προέδρο ΔΣ, κ. Αλκιβιάδη Βόσσο, την οποία κοινοποιώ προς Δήμαρχο Καρύστου και επικεφαλής παρατάξεων αντιπολίτευσης, ζητάω να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση για ναύλωση από τον Δήμο λεωφορείου για μετακινήσεις επιβατών από την πόλη της Καρύστου προς Μαρμάρι και λιμάνι Νέω Στύρων και να εξεταστεί το ενδεχόμενο ίδρυσης δημοτικής συγκοινωνίας. Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρω:

"Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Η δυσλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Μαρμάρι – Ραφήνα και η έλλειψη δρομολογίων ΚΤΕΛ τόσο στα διοικητικά όρια του Δήμου Καρύστου, όσο και στην ανταπόκριση της πορθμειακής γραμμής Νέα Στύρα – Αγία Μαρίνα έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη μεταφορά συνδημοτών μας, οι οποίοι συχνά χρειάζεται να μεταβούν στην Αθήνα –ανάμεσα σε άλλα- και για λόγους υγείας. 

Οι εν λόγω ελλείψεις αυξάνουν δραστικά το κόστος των επιβατών, που δεν έχουν επιβατικό αυτοκίνητο, κατά περίπου 100 ευρώ επιπλέον ανά διαδρομή.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Καρύστου και της κατανόησης, που μια δημοτική αρχή με ενσυναίσθηση πρέπει να επιδεικνύει, οφείλετε να λάβετε μέτρα για να διορθώσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα. 

Με την παρούσα επιστολή, λοιπόν, καταθέτω στην κρίση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου πρόταση να ναυλώσει ο Δήμος λεωφορείο, το οποίο θα πραγματοποιεί δύο δρομολόγια την ημέρα από Κάρυστο προς Μαρμάρι και Νέα Στύρα μετ’ επιστροφής.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Απευθύνομαι σε εσάς λόγω του θεσμικού σας ρόλου ως Προέδρου του ΔΣ, αλλά και του λειτουργήματός σας ως ιατρού, και σας ζητώ να ενσκήψετε πάνω στο πρόβλημα και να εξαντλήσετε τις πιέσεις σας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, προκειμένου να βρεθεί λύση, η οποία θα ανακουφίσει αρκετούς συντοπίτες μας.

Επιπλέον, σας ζητώ να συζητήσετε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου το ενδεχόμενο ίδρυσης δημοτικής συγκοινωνίας, η οποία θα εξυπηρετεί την Κοινότητα Καφηρέα, την ΔΕ Καρύστου, την ΔΕ Μαρμαρίου και την ΔΕ Στυραίων".

Μετά τιμής,
Γιάννης Μανώλης
Πολιτευτής Ευβοίας ΝΔ
PhD, Ευρωπαϊκή Πολιτική Περιβάλλοντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...