Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Δήλωση του Γιώργου Μαρίνου, για τις εξελίξεις στο νοσοκομείο της Χαλκίδας

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό της Εύβοιας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και την απόφαση της να μετατρέψει το νοσοκομείο της Χαλκίδας σε νοσοκομείο COVID 19, σε νοσοκομείο μιας νόσου, μεταφέροντας “από εδώ” και “ απο εκεί” τους άλλους ασθενείς, και τα επείγοντα περιστατικά, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους.

Η απόφαση αυτή γίνεται πιο οδυνηρή και επικίνδυνη αν ληφθούν υπόψη οι μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, και το γεγονός ότι αυτό δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην μετατροπή του σε νοσοκομείο COVID 19, όπως τονίζουν στις ανακοινώσεις του η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Νομού Ευβοίας και ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν Χαλκίδας .

Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό του προσωπικού του νοσοκομείου που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σ ’ένα υποστελεχωμένο νοσοκομείο, το οποίο εφημερεύει καθημερινά αντιμετωπίζοντας μεγάλο αριθμό περιστατικών από την Εύβοια και μεγάλο τμήμα της Βοιωτίας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, να πάρουν πίσω αυτή την επικίνδυνη απόφαση, και να προχωρήσουν άμεσα στην πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και στα Κέντρα Υγείας της περιοχής, στη στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας, και στην άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός της Εύβοιας έχουν τη δύναμη να παρέμβουν και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους στην υγεία και τη ζωή, να δώσουν απάντηση στη νέα κυβερνητική πρόκληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...