Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Με επιτυχία η Διαδικτυακή Ημερίδα της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Εύβοιας

Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε Διαδικτυακή Ημερίδα που συνδιοργάνωσε το 9ο Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας μαζί με την Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Εύβοιας με θέμα:

«Λειτουργία Επιχειρήσεων και Συναλλαγές με τις Δημόσιες Υπηρεσίες σε συνθήκες Πανδημίας».

Στην Διαδικτυακή Ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Εύβοιας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Εύβοιας, της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας και της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν την περίοδο της Πανδημίας και αφορούν τις συναλλαγές και την επικοινωνία των Φορολογουμένων, των Επαγγελματιών Λογιστών και Επιχειρηματιών με τις Δημόσιες Υπηρεσίες της Εύβοιας (Δ.Ο.Υ – ΟΑΕΔ – ΕΦΚΑ).

Μέσα στην δύνη της πανδημίας επιδεινώθηκε η οικονομική κατάσταση της μικρομεσαίας επιχείρησης, με τους επαγγελματίες σε απόγνωση με τα χρέη να μεγαλώνουν, την ανασφάλεια αν την επόμενη μέρα θα μπορούν να ανοίξουν.

Η καταιγίδα από Π.Ν.Π., Κ.Υ.Α., ερμηνευτικές εγκυκλίους που έρχονται ετεροχρονισμένα και με διαφορές σε σχέση με τις αρχικές ανακοινώσεις, (έχουν περάσει τις 1.000 για τον covid 19 και πάνω από 1.250 για λοιπά θέματα αρμοδιότητας ΑΑΔΕ και Υπ. Εργασίας) καθώς και η συνεχόμενη διεύρυνση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών , ιδιωτικοποιεί την γραφειοκρατία με εντατικοποίηση της δουλειάς των λογιστών.

Αυτή η κατάσταση επιβάλλει:

- Την αναστολή υποχρεωτικής εφαρμογής του my Data για το 2021.
- Την λειτουργία υπηρεσίας υποστήριξης για κάθε πλατφόρμα με σαφείς οδηγίες χρήσης.

Βασικές διαπιστώσεις επίσης που έγιναν:

- Κύρια προβλήματα επικοινωνίας με υπηρεσίες ΟΑΕΔ και ΕΦΚΑ (ΙΚΑ,ΟΑΕΕ).
- Ελλείψεις προσωπικού που δημιουργούν πρόβλημα στη λειτουργία των Υπηρεσιών .
- Σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή (π.χ. δισκέτες σε ΙΚΑ).

Ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας ανέφερε ότι ήταν για όλους μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Τόνισε δε ότι καθημερινά γίνεται πρόοδος όσων αφορά την ταχύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης των θεμάτων που άπτονται της δικής μας αρμοδιότητας, και στην διαδικασία της συνεχούς βελτίωσης, προτείναμε άμεσα συναντήσεις και επαφές για συνεργασία υπό τη μορφή προτάσεων , των παραπόνων, των ιδεών και σχολίων με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, για την αποτελεσματικότερη επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των συναλλασσόμενων πολιτών.

Για την Τοπική Διοίκηση του 9ου Π.Τ.
Ο Πρόεδρος
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...