Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Λαϊκή Συσπείρωση Καρύστου: Κανένας εφησυχασμός! Οργάνωση του αγώνα για καμιά νέα ανεμογεννήτρια και φθηνό ρεύμα για το λαό

Το κλίμα «ομοψυχίας» που επικράτησε και οι «αγωνιστικές» αποφάσεις που πάρθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρέπει να εφησυχάσουν το λαό της Καρύστου, του Μαρμαρίου και των Στύρων! Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα είναι πια συνηθισμένες τέτοιες αποφάσεις που όμως δεν έχουν οδηγήσει σε κάποιο αποτέλεσμα.

Όπως τόνισε ο Δημήτρης Παρασκευάς, δημοτικός σύμβουλος Καρύστου με τη Λαϊκή Συσπείρωση: «Δυστυχώς για εμάς δεν αποτελεί "κεραυνό εν αιθρία" αυτή η απόφαση της διυπουργικής επιτροπής για ένταξη στις στρατηγικές επενδύσεις των αιολικών πάρκων των εταιριών "Ελλάκωρ" και
"EDP". Είναι άλλη μια απόφαση ενταγμένη στην πολιτική της "απελευθέρωσης" της Ενέργειας και της "Πράσινης Ανάπτυξης" που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ στα χνάρια της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, με τις ευλογίες της ΕΕ. Όχι μόνο με τις ευλογίες βέβαια, αλλά και με τεράστια ποσά, που τώρα εν μέσω κρίσης αυξάνονται ακόμη περισσότερο με τα διάφορα ταμεία ανάπτυξης. Ποσά που προέρχονται από τους δικούς μας φόρους»!

Σχολίασε μάλιστα τα περί "ομοψυχίας" και πως "ότι έγινε έγινε", στο όνομα του τωρινού προβλήματος λέγοντας πως: «κανείς μας δε "ξεφύτρωσε" στην αποψινή συνεδρίαση. Όλοι μας έχουμε μια πορεία, μικρότερη ή μεγαλύτερη, με τοποθετήσεις και θέσεις. Όπως θέση έχουν πάρει για το ζήτημα και όλα τα πολιτικά κόμματα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ιδιαίτερα η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν κυβερνήσει κιόλας!

Για αυτό, ειδικά ο λαός της περιοχής μας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχάσει και τη στάση και τα έργα του κάθε κόμματος ως σήμερα»!

Ιδιαίτερα όσο αφορά τις διεκδικήσεις ο Δ. Παρασκευάς σημείωσε πως «δεν αρκεί το να ανακληθεί η απόφαση της διϋπουργικής επιτροπής. Θεωρούμε πως τα αιτήματά μας πρέπει να είναι:
  • · Ακύρωση της απόφασης της διϋπουργικής επιτροπής και καμιά νέα ανεμογεννήτρια στα όρια του Δήμου.
  • · Να ανακληθούν οι άδειες που έχουν δοθεί για νέες εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών.
  • · Να καταργηθεί το ΕΤΜΕΑΡ, το λεγόμενο "πράσινο τέλος". Καμιά διακοπή ρεύματος σε σπίτι συμπολίτη μας.
Την ανάγκη οργάνωσης της πάλης του λαού της περιοχής ως μόνο αποφασιστικό και αποτελεσματικό μέσο για την ανατροπή των σχεδιασμών των επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή μας ανέδειξε ο Δ. Παρασκευάς προτείνοντας άμεσα κινητοποίηση στη γέφυρα της Χαλκίδας. Κάτι που αρνήθηκε τόσο ο κ. Δήμαρχος όσο και ο κ. Χατζηνικολής προτάσσοντας την "θεσμική" και "νόμιμη οδό", λες και οι λαϊκές διεκδικήσεις είναι παρανομία!

Συγκεκριμένα ο Δ. Παρασκευάς επισήμανε πως: «Στη συγκρότηση της επιτροπής για συναντήσεις με τους Υπουργούς, τους βουλευτές και τον Περιφερειάρχη που πρότεινε ο κ. Δήμαρχος συμφωνούμε, όμως όπως είπα και αρχικά αυτό δεν αρκεί!

Για αυτό προτείνουμε, με τα αιτήματά μας για καμιά άλλη ανεμογεννήτρια στο Δήμο Καρύστου και μείωση της τιμής του ρεύματος, να διοργανωθεί άμεσα, το πολύ σε τρεις εβδομάδες από σήμερα, κινητοποίηση στη γέφυρα της Χαλκίδας. Με μίσθωση λεωφορείων από το Δήμο και την τήρηση όλων των μέτρων για την υγειονομική προστασία. Μπορεί και πρέπει να γίνει»!

Έτσι, παρά την καταδικαστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις νέες επενδύσεις αιολικών πάρκων δε χωρά εφησυχασμός και αναμονή! Όπως τόνισε ο Δ. Παρασκευάς στο κλείσιμο της τοποθέτησής του: «Η ως τώρα πείρα μας δείχνει πως μόνο οι δυναμικές, μαζικές διαμαρτυρίες μπορεί τώρα να έχουν αποτέλεσμα για αυτό το λόγο πρέπει να πάρει τώρα ο λαός της περιοχής μας με την οργάνωση των κινητοποιήσεών του».

Κάρυστος, 21/2/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...