Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Σίμος Κεδίκογλου: Το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας είναι το πρώτο στην Ελλάδα που θα έχει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

«Ανοίγουμε έναν νέο δρόμο. Το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας είναι το πρώτο στην Ελλάδα που θα έχει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού»

«Το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας είναι το πρώτο Κέντρο Υγείας στην Ελλάδα που θα έχει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού». Αυτό ξεκαθάρισε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου, υπενθυμίζοντας συγκεκριμένες ενέργειες και αποφάσεις, που έχουν δρομολογηθεί και αρνούμενος, παράλληλα, να σχολιάσει δηλώσεις συναδέλφων, οι οποίες αφορούσαν στην τροποποίηση του Οργανογράμματος του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας.

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο Ιστιαία παρέθεσε συγκεκριμένα γεγονότα στο πλαίσιο των πιέσεων που ασκεί για να δοθεί οριστικά τέλος στην καθημερινή «Οδύσσεια» που ζουν δεκάδες νεφροπαθείς και οι οικογένειές τους, για να μπορέσουν να ζήσουν φυσιολογικά.

Υπενθύμισε, ότι πριν από 2,5 μήνες περίπου έγινε η εισήγηση από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας προς την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του Υπουργείου για τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο ΚΥ Ιστιαίας και πριν από 1,5 μήνα εγκρίθηκε η αλλαγή του Οργανογράμματος από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών Ελλάδας. 

Εν συνεχεία διαβιβάστηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου, επίσης, ασκήθηκαν τεράστιες πιέσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών με αποτέλεσμα την έγκριση στις 12 Φεβρουαρίου και την αποστολή στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να αναρτηθεί η απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο βουλευτής μετά την επικοινωνία του με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον οποίο ευχαρίστησε για ακόμα μία φορά για την κατανόηση που έδειξε ως προς την αναγκαιότητα λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Κ.Υ Ιστιαίας, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ για να προκηρυχθούν οι απαραίτητες θέσεις. 

Επανέλαβε, επίσης, ότι τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης έχουν ήδη εξασφαλιστεί και συντηρούνται, ενώ κατόπιν επικοινωνίας του με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη θα προβλεφθεί θέση Διευθυντή μονάδας για νεφρολόγο για να υπάρξει και το αντίστοιχο ενδιαφέρον. «Η διαδικασία-είπε- είναι χρονοβόρα, αλλά πλέον ανοίγουμε έναν νέο δρόμο που δεν υπήρχε στο παρελθόν. 

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε τώρα, ακόμα και όταν άλλοι έλεγαν, ότι δεν θα τα καταφέρουμε, είχα πει, ότι θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις και πλέον μετά από μεγάλες πιέσεις και προσπάθειες έγινε το πιο σημαντικό βήμα. Το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας θα είναι το πρώτο Κέντρο Υγείας στην Ελλάδα, που θα έχει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού».

Ερωτηθείς στη συνέχεια για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη διαδικασία των εμβολιασμών απάντησε ότι υπάρχει πανευρωπαϊκό πρόβλημα τροφοδοσίας από την εταιρεία Phizer, το οποίο έθεσε επιτακτικά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός επιτακτικά ζητώντας να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την τροφοδοσία και ήδη, βάσει των διαβεβαιώσεων από το Υπουργείου Υγείας, είναι ζήτημα δύο έως τριών εβδομάδων να υπάρξει ταχεία τροφοδοσία στα εμβολιαστικά κέντρα και να ξεκινήσει ο εμβολιασμός συμπολιτών μας άνω των 75 ετών.

Επίσης, αναφέρθηκε και σε σειρά άλλων θεμάτων που δρομολογεί και έχουν σχέση με τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια».

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό εξασφάλισε, μαζί και με συναδέλφους του από τη Βόρεια Ελλάδα, όπου υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα, την υποστήριξή του, προκειμένου να πιέσουν στην κατεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών για να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση με αναδρομική ισχύ για να μπορέσουν άμεσα να καταβληθούν μεγαλύτερες αποζημιώσεις, όπως συνέβη και σε πρόσφατες κακοκαιρίες, στους συκοπαραγωγούς και ελαιοπαραγωγούς, τα δέντρα των οποίων υπέστησαν τεράστιες καταστροφές από τη σφοδρή χιονόπτωση.

Σε ό, τι αφορά τα προβλήματα που υπήρξαν στην ηλεκτροδότηση που προκάλεσε η πτώση εκατοντάδων δέντρων σε στύλους του ΔΕΔΔΗΕ, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας «Μήδεια» ανέφερε, ότι ήδη κατέθεσε ερώτηση για να αρθούν τα εμπόδια στις διαδικασίες διάνοιξης ζωνών κατά μήκος του δικτύου ηλεκτροδότησης πλάτους 10-15 μέτρων από κάθε πλευρά, που θα χρησιμεύσουν και ως αντιπυρικές ζώνες, πιστεύοντας, όπως είπε, οι προτάσεις του να τύχουν της θετικής ανταπόκρισης από τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...