Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Προτάσεις για την επιπλέον στήριξη των Επιχειρήσεων της Κεντρικής Εύβοιας μετά τις συνέπειες από την θεομηνία

Προτάσεις για την επιπλέον στήριξη των Επιχειρήσεων της Κεντρικής Εύβοιας μετά τις συνέπειες από την θεομηνία.

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί, 

Αφορμή για την παρούσα αποτελεί η τραγική κατάσταση που διαμορφώθηκε στην κεντρική Εύβοια από την πρόσφατη θεομηνία που την έπληξε, οι συνέπειες της οποίας επηρέασαν κατά τον χειρότερο τρόπο και την τοπική επιχειρηματικότητα. 

 Το ύψος των καταστροφών στις υποδομές της κεντρικής Εύβοιας αλλά και στις ίδιες τις επιχειρήσεις είναι εξαιρετικά μεγάλο, εδραιώνοντας τραγικές κυριολεκτικά συνθήκες στο τοπικό επιχειρηματικό περιβάλλον, με τις όποιες προοπτικές για το άμεσο μέλλον να είναι δυσοίωνες. 

Τομείς όπως ο Τουρισμός και ο Πρωτογενής Τομέας (με δεδομένη την καταστροφή στο Ληλαντίο Πεδίο), Τομείς που αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Ευβοϊκής οικονομίας έχουν καταστραφεί κυριολεκτικά, ενώ από κοντά ακολουθούν η Μεταποίηση το Εμπόριο και οι Υπηρεσίες. Επιχειρήσεις που τραβούν την τοπική οικονομία, καινοτομούν, εξάγουν και αναπτύσσουν ανοδική πορεία κάθε χρόνο, απασχολώντας πολλούς εργαζομένους έχουν σχεδόν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ οι υπόλοιπες, είτε αυτές που υπέστησαν ζημίες που αποκαθίστανται, είτε αυτές που δεν υπέστησαν σοβαρές ζημίες, στο εξής αποτελούν επιχειρήσεις που με μαθηματική ακρίβεια θα έχουν διαφυγόντα κέρδη, λόγω των συνεπειών της πρωτοφανούς κακοκαιρίας αρχικά στο τοπικό επιχειρηματικό περιβάλλον της Κεντρικής Εύβοιας και ακολούθως και κατά συνέπεια, όπως καταλαβαίνετε, στο επιχειρηματικό περιβάλλον όλου του Νομού. 

Στο πλαίσιο των ανωτέρω και σε συνέχεια των άμεσων και θετικών σχετικών Μέτρων που ήδη ανήγγειλε η Πολιτεία, για τα οποία εκφράζουμε την ικανοποίηση μας, ωστόσο και με σκοπό την επιβαλλομένη προσπάθεια όλων και για την επιπλέον στήριξη των επιχειρήσεων των πληγέντων Δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων Μεσσαπίων, το Επιμελητήριο Εύβοιας - προτείνει ως απόλυτη αναγκαιότητα – και την Θέσπιση των ακόλουθων Μέτρων. 

1. Η Δυνατότητα Αναστολής Συμβάσεων Εργασίας να επεκταθεί για όλες τις επιχειρήσεις των 2 ανωτέρω Δήμων οι οποίοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης και μέχρι τη λήξη αυτής, χωρίς το κριτήριο των ΚΑΔ ή των Εποχικών Επιχειρήσεων. 

2. Απαλοιφή του Όρου που υποχρεώνει τις επιχειρήσεις οι οποίες εντάχθηκαν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή να διατηρήσουν συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων, έως 31/10/2020, τόσο των κύκλων 1 και 2, όσο και του αναμενόμενου κύκλου 3. 

3. Δυνατότητα Ρύθμισης Οφειλών των ανωτέρω επιχειρήσεων στο ΓΕΜΗ. 

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί, 

Όντας βέβαιοι για το αίσθημα ευθύνης που σας διακατέχει απέναντι στη δοκιμαζομένη σκληρά, επιχειρηματικότητα του τόπου μας, όπως και για τις θετικότερες των προθέσεων σας, προσμένουμε την συγκατάβαση σας επί των δίκαιων για τις ευβοϊκές επιχειρήσεις αιτήματος μας. 

Με Κάθε Τιμή, 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...